Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gecoördineerde controleactie regio Geel i.s.m. De Lijn

De Lijn

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout hield woensdagvoormiddag een grootschalige controleactie in samenwerking met De Lijn. Eén reiziger werd betrapt op drugsbezit. Een 30-tal passagiers konden geen geldig vervoersbewijs voorleggen en kregen eveneens een boete.

De controles gingen door op woensdag 15 maart in de vroege ochtend. In totaal werden negen bussen en 334 reizigers gecontroleerd op drugsbezit. De lijnbussen met eindbestemming Geel-Station werden afgeleid naar de parking van voetbalstadion De Leunen waar de controles plaatsvonden.

Alle reizigers moesten ter plaatse de bussen verlaten. Met behulp van een drugshond werden de passagiers en hun bagage gecontroleerd. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door een drugshond.

Met de controleactie wil de politie de invoer van verdovende middelen en overlast in de politiezone aanpakken. Eén passagier kreeg een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen. 

Aan de actie namen ook controleurs van vervoersmaatschappij De Lijn deel. Zij controleerden op 'zwartrijden'. Een 30-tal gecontroleerde reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs en werden daarvoor beboet. 

De Lijn

Deel dit artikel