Woensdagavond is aan de gevel van café Druyts op de Grote Markt in Herentals een gedenkplaat ter ere van Rob Goris. Die overleed op 5 juli 2012 in Frankrijk.  Heel wat vrienden, wielercollega's, teamgenoten bij HYC, supporters van HYC en wielersupporters woonden de inhuldiging van de gedenkplaat bij. Het initiatief kwam van een glunderende supporter Freddy Boeykens. Samen met Kris Bellemans nam hij het initiatief voor de gedenkplaat. Die kwam er na een relatief korte lijdensweg. Zo mocht de plaat niet in de gevel van het café gemetst worden maar werd ze met tape aan de gevel geplakt.

Jeugdvriendin Natalia, vriendin Katrien Van Looy en wielercollega Tom Boonen wisten net als ceremoniemeester Sporza-gezicht Carl Berteele dat de aanhouder wint. De gedenkplaat komt dan ook knap tot zijn recht. Natalia mocht de gedenkplaat onthullen.

Eindelijk monument voor Rik Van Looy ?

Rik Van Looy moet voorlopig nog wachten op zijn monument. Op de gemeenteraad van dinsdagavond vroeg de N-VA om ter ere van Rik Van Looy iets speciaals te doen. "Rik Van Looy wordt op 20 december 80 jaar oud. Waarom hem niet in de picture zetten met een monument of een Rik Van Looy-straat? Voor het ontwerp van een monument kan er gewerkt worden met een wedstrijd gecoördineerd door de Academie voor Beeldende Kunst in Herentals in continu overleg met Rik zelf." De N-VA kreeg een veelbetekend 'we gaan er eens over nadenken en het hem zelf vragen'' van de sp.a en cd&v als antwoord mee.  Blijkbaar de lange baan of toch niet ?