Na de controle van de verdachte sportzak door DOVO werden het Statieplein en het treinstation omstreeks 18.20 uur opnieuw volledig vrijgegeven. De sportzak bevatte uitsluitend persoonlijk materiaal. Ook het treinverkeer kwam nadien terug op gang. De politie start een grondig onderzoek op basis van de camerabeelden en getuigenissen.

De politie en het gemeentebestuur benadrukken dat er géén sprake was van een bommelding. Loketbediendes van de NMBS zagen omstreeks 16 uur een verdacht persoon die zich vreemd gedroeg. Daarbij plaatste hij in de stationlockers een zwarte sportzak. Vervolgens stapte de man op een bus van De Lijn.

De loketbediendes van de NMBS verwittigden meteen de politie. Deze kwam snel ter plaatse en besloot uit voorzorg om de omgeving van het station te ontruimen in afwachting van DOVO. De bushaltes werden tijdelijk verplaatst naar omliggende straten. Het treinverkeer van en naar het station van Mol werd stilgelegd. De maatregelen leidden tot verkeershinder in het centrum van Mol.

DOVO was om 17 uur ter plaatse. Volgens de vaste procedures onderzochten zij met een robot de sportzak en maakten ze deze uit voorzorg onschadelijk. Meteen was duidelijk dat de sportzak uitsluitend persoonlijke bezittingen bevatte. Het station en het voorliggend plein werden door DOVO en de politie meteen vrijgegeven.