De gemeenteraad is dinsdagavond zowat in chaos geëindigd.  Over het punt knip Wuytsbergen-Ekelen stemde de meerderheid (N-VA/CD&V) 'verkeerd'.

Het voorstel van Jan Bertels (Sp.a) - ondersteund door de andere oppositiepartijen - is aangenomen.

Jan Bertels : 'Je gaat veel meer bereiken met een slimme, dynamische knip.  Je kiest beter voor slimme-ANPR-camera's (nummerplaatherkenning).  Hiermee beboet je de bestuurders die niet in die buurt moeten zijn.  Ze zullen snel geleerd zijn.

Trouwens wat doe je met de MUG en andere hulpdiensten die dringend in o.a. WZC Vogelzang moeten zijn?  Laten omrijden en kostbare tijd verliezen?

Je gaat door een vaste knip toch te plaatsen de hele buurt polariseren.  Dat is fout.  Ook moet er nog een compleet participatietraject voor de buurtbewoners komen. Niks anders.

De bevoegde N-VA-schepen voor mobiliteit schermde nog met studieburo's rond mobiliteit, cijfers van een ééndagse meting door de politie, en een studieburo voor participatie, maar zonder enige diepe inhoud.  Wetende dat er dan minimum €40.000 kosten zijn.

De meerderheid probeerde nog de 'foute' stemming te laten overdoen, maar dat is niet gelukt.  De stedelijke ITC-technologie gooide roet in het eten, samen met de verplichte covid-avondklok', besluit Jan Bertels.

De zitting werd geschorst.  Nu donderdag 12 november om 20u gaat de raad verder, maar zonder dat er extra punten´mogen geagendeerd worden en zonder amendementen op het voorstel 'Slimme knip Wuytsbergen' van Jan Bertels.

Update donderdagavond 12/11 - 23u.

Donderdagavond volgde deel 2 van de gemeenteraad van 10/11.  Alles bleek dit keer technisch in orde en konden de raadsleden de dagorde verder afwerken. 

(pp)  Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.