Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geen treinen tussen Herentals en Turnhout door kabeldiefstal aan Bosbergen, 10-tal overwegen dicht - UPDATE

NMBS

Er rijden vanmorgen in beide richtingen geen treinen tussen Herentals en Turnhout door een kabeldiefstal. Dat laat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel weten. Een tiental overwegen in de buurt zijn dicht.

De diefstal vond rond 05.00 uur plaats op het grondgebied van Herentals. Koperdieven gingen in de buurt van een overweg aan Bosbergen-Lichtaartseweg  aan de haal met 200 meter stroomkabel. De schade is vrij groot, zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

"Die kabels voeden de seininrichting aan de overwegen, de sensoren die treinen detecteren, de lichten die het verkeer regelen... Dat is allemaal verstoord."

Door de schade zijn een tiental overwegen tussen Herentals en Turnhout dicht. De politie regelt het verkeer aan de overwegen, in samenspraak met het seinhuis van Infrabel. Technische ploegen van Infrabel zijn ter plaatse om de schade te herstellen.

"Verschillende kabels moeten vervangen worden, we proberen dat zo snel mogelijk in orde te krijgen, maar de hinder zal nog wel even duren", zegt Baeken.

Reizigers tussen Herentals en Turnhout kunnen gebruikmaken van de bussen van De Lijn. (Infrabel/VRTNWS)

Politie Neteland onderstreept dat het ook in deze omstandigheden verboden blijft om de overweg op te rijden. Aan een geblokkeerde spooroverweg moet je omrijden. Als je dat niet doet, riskeer je dat de politie je rijbewijs onmiddellijk intrekt.'

Advies Infrabel om 15.32u :

'Onbepaalde duur van de onderbreking.
U kunt gebruik maken van een bus van De Lijn (stopt niet in Tielen).
U kunt gebruik maken van een vervangbus.
Luister naar de aankondigingen, raadpleeg de infoschermen of plan uw reis via de NMBS-app of nmbs.be voor meer info.'

UPDATE 2 APRIL 15.40 UUR:
De spoorwegovergangen in Tielen en Lichtaart worden terug opengesteld. Enkel de spoorwegovergang aan Pleintje is nog niet open, maar volgt binnenkort.

Bosbergen, Herentals, België

NMBS

Deel dit artikel