Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gemeenschapsraad Noorderwijk zeer boos met 3e dag HFF: “Politiek : is Noorderwijk niet belangrijk genoeg? ”

Gemeenschapsraad Open brief aan stad Herentals

De 3e dag - zaterdag - die Herentals Fietst & Feest (HFF) in juli gaat organiseren, krijgt bij de Gemeenschapsraad Noorderwijk en heel het dorp een pak negatieve kritiek.   In een open brief aan het stadsbestuur klagen ze aan dat “Noorderwijk opnieuw als minderwaardig wordt bevonden”. De 3e dag van HFF valt immers samen met Noorderwijk Feest.

“Op donderdag en vrijdag ervaren onze organiserende wijken vaak al enige hinder door HFF waarbij het aanwezige publiek op onze Ronde van Noorderwijk sneller doorgaat of zelfs niet komt naar een rit”, meldt de Gemeenschapsraad.

Marissa Van Lommel Noorderwijk :
"Terecht dat we boos zijn.  Het is blijkbaar niet belangrijk voor het stad dat vrijwilligers in Noorderwijk zich hier enorm inzetten. De gemeenschapsraad doet zo zijn best om alle mensen uit Noorderwijk samen te brengen maar het grote broertje (de politiek) vind dit niet belangrijk. Zitten er geen mensen van Noorderwijk in de politiek?" 
 
Vooral Eva Brandwijk (N-VA) sportschepen krijgt er van langs.

 “Zonder vooroverleg werd deze beslissing genomen ten nadele van onze activiteiten die al verschillende jaren doorgaan. En dat net in een jaar waar we verschillende festiviteiten op poten proberen te zetten in het kader van het 1.050-jarig bestaan van ons dorp.”

Geld en aanzien

"De stad is uiteraard niet de organisator van HFF, maar subsidieert dit wél en draagt volgens de Gemeenschapsraad alle verantwoordelijkheid. Vanuit Herentals wordt er steeds uitdrukkelijk gesproken over het grote belang van vrijwilligers, het belang van inclusie, het belang van verenigingen, het belang van participatie en het belang van Groot-Hertals.  Niet dus..."

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) zegt dat ze het standpunt van de Gemeenschapsraad begrijpt. “Zelf weet ik ook nog maar van vorige zondag dat er een 3e dag wordt gepland. De concurrentie met HFF is in Noorderwijk inderdaad al langer voelbaar. Het samenvallen is jammer, zeker nu die speciale 1.050-viering er aan komt. Noorderwijk mag zich niet minderwaardig voelen. We moeten bekijken hoe we tot een win-winsituatie voor iedereen kunnen komen...”

Handelaars blij?

Schepen Eva Brandwijk (N-VA) heeft namens de stad met HFF rond de tafel heeft gezeten.  Brandwijk is afkomstig uit Limburg  : “Ik denk dat er weinig centrumbewoners naar de tent in Noorderwijk trekken.  De vrees dat er veel Noorderwijkenaren op zaterdagavond naar Herentals trekken klopt niet. Ik woon ook in Noorderwijk en op zaterdag zal ik in Noorderwijk blijven om daar te vieren."

Blijkbaar staan er gemeenteraadsverkiezingen op het spel in oktober...

Gemeenschapsraad Open brief aan stad Herentals

Deel dit artikel