U bent hier

Gentse XC40 leidt Volvo naar recordcijfers : 140.000 verkochte exemplaren in 2019

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
13.02.2020 - 23.44u
Door: Herman Gezelle

Volvo verkocht nooit meer auto's dan vorig jaar, met dank aan de Gentse SUV XC40. De Zweedse constructeur Volvo Cars stelde zijn jaarresultaten voor het eerst niet in Zweden, maar in de kantoren in Sint-Agatha-Berchem.

'Het voelt heel natuurlijk aan om naar België te komen', stelde CEO Håkan Samuelsson. 'België is voor ons een grote markt en we hebben er een grote fabriek. We zijn blij dat we een van de weinigen zijn die blijven geloven in België.'

Volvo verkocht vorig jaar voor het eerst meer dan 700.000 auto's. De omzet steeg met 8,5 procent naar 274,1 miljard kronen (26 miljard euro).

Volgens Samuelsson is de groei vooral te danken aan het succes van de SUV, waar Volvo meer geld voor incasseert. Dat is goed nieuws voor de Volvo-fabriek in Gent, die sinds eind 2017 de SUV XC40 bouwt.

Met 140.000 verkochte exemplaren in 2019 is de compacte SUV het tweede populairste model van het merk, na de middelgrote SUV XC60. 'Wij hebben vaak de vraag gekregen of we in Gent bleven', zei Samuelsson.

'Na veel discussies met de overheden hebben we beslist: let's stay here. En de XC40 is ons grootste succes in jaren geworden.'

Op de foto boven vlnr. : Sabine en Edwin Van Houdt - afgevaardigd bestuurders Volvo Van Houdt Groep, naast Wim Maes, Managing Director van Volvo Car Belux.

RA Volvo Belux / beelden : Volvo Gent en Nnieuws / ad.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto