Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gewrapte Lijnbus lokt toeristen naar handelscentrum: “Busje hoppen, lekker shoppen”

Om het Molse centrum met meer dan 150 winkels en horecazaken te promoten bij verblijfstoeristen, liet het gemeentebestuur een Lijnbus volledig wrappen. Deze bus – van buslijn 1 – maakt 7 dagen op 7 elk uur de verbinding tussen het Centrum en toeristische hotsspots Sunparks, het Zilvermeer en Europarcs.

Ontdek jij op de fraai versierde bus de talrijke knipogen naar het handelscentrum? Met de slagzin ‘Busje hoppen, lekker shoppen’ spreken we alvast onze Noorderburen aan én verwijzen we naar de hoppinpunten van de Vlaamse overheid. Ook het Statieplein – vlakbij het handelscentrum én meteen eindhalte van buslijn 1 - is zo’n hoppinpunt. 

Met meer dan 800.000 toeristische overnachtingen per jaar staat onze gemeente hoog op de ranglijst van toeristische trekpleisters in Vlaanderen. Daarnaast krijgen we nog een veelvoud aan dagjestoeristen over de vloer, aangetrokken door de unieke Molse Meren en de vrijwel eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden. Het vormt een grote uitdaging om al deze toeristen en bezoekers ook te verleiden tot een bezoekje aan het vlakbij gelegen handelscentrum.

De Centrum Express

Buslijn 1 van De Lijn – bij de lancering enkele jaren geleden ook wel de Centrum Express genoemd – biedt hiervoor een unieke opportuniteit. Deze bus pendelt klokvast elk uur tussen Rauw en het treinstation. Vooraleer de bus via Sluis en Ginderbuiten naar het Centrum rijdt, passeert ze langs of vlakbij de camping van het Zilvermeer en onze vakantieparken Sunparks en Europarcs. De bushalte tegenover de parking van het ecocentrum is voor al deze verblijfsgasten te voet eenvoudig bereikbaar.

Naar Centrum lokken

Het wrappen van de bus heeft een dubbel doel. Allereerst willen we ons handelscentrum onder de aandacht brengen bij de vele toeristen die meestal slechts enkele dagen of een week bij ons verblijven. Vaak beseffen ze te weinig dat er op tien minuutjes rijden meer dan 150 winkels en horecazaken te vinden zijn. Deze toeristen zijn meer dan welkom om met de fiets, de eigen auto of … met de bus naar het Centrum te komen.

Openbaar vervoer promoten

Naast de promotie voor het handelscentrum willen we, in samenwerking met De Lijn, ook de mogelijkheden van het openbaar vervoer bij de verblijfstoeristen onder de aandacht brengen.  Aanvullend op het inkleden van de bus levert onze dienst toerisme de komende maanden bijkomende inspanningen om buslijn 1 én het handelscentrum onder de aandacht te brengen van toeristen die verblijven Sunparks, Europarcs of het Zilvermeer.

Halte ecocentrum

Voor verblijfstoeristen van het Zilvermeer, Sunparks en Europarcs is de halte ter hoogte van het ecocentrum perfect gelegen om de bus naar het Centrum te nemen. Deze rijdt iedere dag klokvast, ook tijdens de weekends. Je kan elk uur om X.38 uur deze bus nemen. Een kwartiertje later stap je al uit op het Statieplein. Op weekdagen wordt de eerste rit gereden vanaf 6 uur, op zaterdag-, zon- en feestdagen start het rittenschema na 8 uur. Aan het station rijdt de bus telkens terug om X.08 uur.

Tickets

Een individueel busticket kost 2,5 euro. Voor een ritje heen en terug betaal je 5 euro. Tickets kan je aankopen via:  https://www.delijn.be/nl/tickets/ - sms DL naar 4884 - contactloos op het voertuig

Kinderen jonger dan zes jaar rijden gratis mee, maar moeten wel steeds in het gezelschap zijn van een betalende reiziger die minstens 12 jaar oud is.

Zes van de Kempen

Deze actie maakt deel uit van de Zes van de Kempen. De provincie Antwerpen, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en 6 Kempense steden en gemeenten slaan hiermee de handen in elkaar om hun winkelkernen en ondernemers extra onder de aandacht te brengen. Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg, Hoogstraten, Mol en Turnhout willen zo hun lokale economie versterken. Ze vertrekken daarvoor vanuit hun gezamenlijke  identiteit, Kempenaars, aangevuld met typische troeven van hun eigen winkelkern.

De Zes van de Kempen kunnen rekenen op steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO, de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Ook de betrokken steden en gemeenten doen hun duit in het zakje. In totaal omvat de Zes van de Kempen een budget van 399.644,64 euro.

Deel dit artikel