Dankzij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is het over een kleine 2 weken zover. Morkhoven zal weer bereikbaar zijn met de bus, want lijn 220 wordt vanaf 3 april doorgetrokken tot Morkhoven-Dorp.

Er komt een nieuwe halte aan de kerk in de Sint-Niklaasstraat. De Morkhovense N-VA'ers Kathleen Laverge en Griet Van Nueten vragen dat de halte overdekt zou worden. En ook vanuit Noorderwijk is er de vraag om één van de belangrijkste haltes – die aan het PC– te overdekken, aldus de Noorderwijkse Eva Brandwijk (N-VA).

Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA) gaf recent gehoor aan de vraag om Morkhoven weer beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. Buslijn 220 zal vanaf 3 april doorgetrokken worden tot Morkhoven-Dorp.

De bestaande bushalte in de Verbindingsstraat zal niet langer bediend worden en er komt een nieuwe bushalte aan de kerk in de Sint-Niklaasstraat. De Lijn voorziet daar haltepaal- en bord met infokaders.

Het zijn de lokale besturen die moeten beslissen om een schuilhuisje te plaatsen of niet. N-VA Herentals vindt alvast dat dat er zeker moet komen in Morkhoven. Fractieleidster Kathleen Laverge (N-VA) legt het voorstel ter stemming op de gemeenteraad nu dinsdag.

Ook vanuit Noorderwijk komt de vraag om de bushalte te overdekken. De Noorderwijkse Eva Brandwijk (N-VA): "Vreemd genoeg is nu de bushalte aan de overkant van het parochiecentrum overdekt, maar niet die aan de kant van het parochiecentrum.

Het is net de halte aan de kant van het parochiecentrum die het meest wordt gebruikt, door inwoners en scholieren die vandaar uit vertrekken richting Herentals. Als moeder van drie doet het me dagelijks pijn om daar kinderen in weer en wind te zien wachten." Fractieleidster Laverge vraagt overdekte schuilhokjes van deze belangrijkste bushaltes in zowel Morkhoven, als Noorderwijk. (pb)