U bent hier

Gratis maandabonnement De Lijn voor verhuizers

Vlaanderen
25.12.2020 - 09.28u
Door: Mark Jaspers

Verhuizen kost geld. In Lier, Diest en Heist-op-den-Berg levert verhuizen echter ook geld op. De drie stapten samen met De Lijn in een uniek proefproject: verhuizers krijgen een gratis maandabonnement van De Lijn. Het is de bedoeling dat het project in de loop van volgend jaar wordt uitgerold in heel Vlaanderen.

Jaarlijkse verhuizen ongeveer 600 000 Vlamingen. Dat zijn ruim een half miljoen Vlamingen die hun verplaatsingsgewoonten veranderen, en die openstaan voor alternatieven. Kortom, het ideale moment om de switch te maken naar duurzame mobiliteit.

De Lijn pakt daarom uit met een gratis probeerpakket voor verhuizers. Dit omvat een gratis maandabonnement voor De Lijn, inclusief een gratis MOBIB-kaart. Er kan dus een hele maand kosteloos gereden worden met alle bussen en trams van De Lijn.

Ook cambio en Blue-bike, duurzame mobiliteitspartners van De Lijn, doen een duit in het zakje. Cambio biedt een gratis lidmaatschap voor twee maanden voor zijn deelauto's. En een deelfiets uitproberen kan twaalf maanden lang met het gratis lidmaatschap van Blue-bike.

Zowel cambio als Blue-bike rekenen dus enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend. Het gratis maandabonnement van De Lijn is trouwens geldig voor het hele gezin.

Lier, Diest en Heist-op-den-Berg sprongen meteen enthousiast op de kar, waardoor de actie eerst exclusief bij hen loopt. De actie wordt tijdens de eindejaarsperiode afgetrapt.

De pilootsteden en -gemeente krijgen de primeur om als eersten een mooi cadeau in de vorm van dit gratis probeerpakket aan te bieden aan hun nieuwe inwoners. Ook inwoners die binnen hun eigen stad of gemeente verhuizen komen trouwens in aanmerking.

Bert Wollants, schepen van Openbare Ruimte en Mobiliteit, Lier: 'Als stad zetten we graag in op openbaar vervoer, deelfietsen en deelauto's. Dat geeft onze inwoners niet alleen meer mogelijkheden maar het maakt Lier ook vooral leefbaarder en aantrekkelijker voor iedereen.

We zijn dan ook meer dan enthousiast om als pilootstad mee aan de kar te trekken om de drempel voor onze nieuwe inwoners nóg verder te verlagen.

Heel vaak zijn deelfietsen, deelauto's of het openbaar vervoer een veel betere oplossing voor onze inwoners dan die extra auto, maar komen ze er vaak niet aan toe om dat ook in de praktijk uit te testen.

Je moet onmiddellijk investeren in een abonnement zonder dat je echt zeker weet of het je wel zal liggen. Dankzij deze samenwerking met De Lijn krijgen onze nieuwe inwoners die unieke kans nu wel.'

Katleen Vantyghem, schepen van Lokale Mobiliteit, Heist-op-den-Berg: 'Ook in Heist-op-den-Berg willen we volop inzetten op duurzame mobiliteit. Onder meer door in dit project te stappen, creëren we meer bewustwording bij onze burgers over de verschillende mogelijkheden. Verplaatsingen per deelfiets, deelauto en openbaar vervoer dragen bij aan onze milieudoelstellingen.'

Het aanbod geldt eveneens voor wie de voorbije weken verhuisde, tot maximaal drie maand geleden. Het gratis pakket wordt aangeboden via de onthaalloketten, al dan niet digitaal, van Lier, Diest en Heist-op-den-Berg.

De pilootactie loopt een drietal maanden. In het voorjaar van 2021 volgt een evaluatie. Het is de bedoeling om de actie nadien uit te rollen naar alle andere Vlaamse steden en gemeenten die geïnteresseerd zijn.

imageMeer nieuws

Dit is het nieuwe shirt van Wout van Aert en co voor de Tour de France

Dit is het nieuwe shirt van Wout van Aert en co voor de Tour de France
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.04.2021 - 08.29u

Karolien Marck : 'KanGoe, online platform rond overprikkeling en burn-out preventie'

Karolien Marck : 'KanGoe, online platform rond overprikkeling en burn-out preventie'
Geel | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.04.2021 - 15.55u

Nachtelijke autoinbraken in Vorselaar

Nachtelijke autoinbraken in Vorselaar
Neteland | Vorselaar 16.04.2021 - 14.12u

Amerikaanse medisch adviseur Fauci: "Pauze met Johnson & Johnson is geen annulatie"

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.04.2021 - 09.18u

Vaccinaties : misschien volgend jaar 3e prik met Pfizer-vaccin

Vaccinaties : misschien volgend jaar 3e prik met Pfizer-vaccin
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.04.2021 - 08.11u

Voka : "Volwaardig exitplan voor alle sectoren blijft hard nodig"

Voka : "Volwaardig exitplan voor alle sectoren blijft hard nodig"
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.04.2021 - 16.05u

Na amper een maand verdwijnt raamregel voor treinen naar de kust alweer

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.04.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto