Vanmiddag werden de nieuwe Michelinsterren voor België en Luxemburg uitgereikt. Hert van chef Alex Verhoeven in Turnhout mocht z'n allereerste ster op z'n naam  schrijven.  Het restaurant vind je op de 18e verdieping van de Turnova-toren in Turnhout.  Dus je moet even ten hemel stijgen...

Thijs Vervloet, die z'n restaurant Colette destijds in Westerlo uitbaatte, scoorde zijn 2e Michelinster. Tijdens de covidcrisis verhuisde hij van Westerlo een ruimer pand in Averbode.  Foto's & beelden Guide Michelin/N.  Meteen meer.


Zilte en Hof van Cleve behouden 3e ster

'Tijd voor de crème de la crème', kondigt Gwendal Poullennec aan. (zie video).

Viki Geunes van Zilte alsook Peter Goossens mochten het podium op. Zij kregen vorig jaar hun 3e ster. Voor het Hof van Cleve van Peter Goossens was dat al de 17e keer op rij. Ze kregen beiden een staande ovatie van het publiek in de feestzaal in Mons.

Peter Goossens krijgt voor het 18e jaar op rij een 3e ster. "Dank jullie allemaal. Het is een uniek moment om hier weer te mogen staan. Waar doen we het voor?

Met m'n echtgenote en héél het team doen we het voor onze klanten om hen een uniek moment te laten beleven. Daar draait gastronomie om", onderstreept Goossens. Heel wat sterren die vandaag het podium op mochten begonnen ook in de keuken van Goossens. "Dat is het mooie aan mentor zijn, dat je de toekomst kan verzekeren."