U bent hier

Herentals doet volgens Sp.a veel te weinig rond heropening scholen: 'Spijtig dat schoolroutekaart onvolledig is'

Herentals
29.08.2020 - 07.23u
Door: Herman Gezelle

Dinsdag 1 september gaan de scholen opnieuw open, maar volgens gemeenteraadslid Tom Olyslaegers (sp.a) is daar op straat in Herentals niets van te merken. Hij heeft een reeks vragen klaar die hij ook dinsdag wil stellen op de gemeenteraad.

'Het is bijzonder spijtig om vast te stellen dat er voor de start van het nieuwe schooljaar geen enkel woord hierover in de stadskrant is verschenen. En een paar dagen voor 1 september blijven ook de website en de Facebookpagina van de stad zoals gewoonlijk achter', zegt raadslid Tom Olyslaegers.

Hij heeft ook een probleem met de Schoolroutekaart die u op de website van de stad kunt raadplegen.'Vorig schooljaar zagen we op de schoolroutekaart nog vele rode gezichtjes staan.

In de loop van het jaar zijn sommige rode gezichtjes oranje geworden, maar dit zonder dat er veel wijzigingen gebeurd zijn op de openbare weg. Ik vraag me af hoe dat zit.'

Waarschuwingen?

Het sp.a-raadslid mist ook waarschuwingen op het kaartje voor de bocht in de Nederrij, waar door auto's en zelfs bussen vaak gevaarlijk wordt ingehaald, ook voor het vernieuwde kruispunt van de Herenthoutseweg met de Meidoornlaan is niks transparant.

Schoolstraat St.-Jansstraat/Bergenstraat: vraagtekens

'Volgens een persbericht - het zoveelste tot ergernis - van de bevoegde schepen (N-VA) zal het bestuur voor de schoolstraat St.-Jansstraat/Bergenstraat (foto) ‘de andere pijnpunten aanpakken’. Voor de buurt, en voor ons, is het evenwel niet duidelijk wat deze zinsnede in concreto wil zeggen', besluit Olyslaegers. 

Foto : de verkeerschaos bij de N-VA-invoering van de schoolstraat St.-Jansstraat/Bergenstraat - wat met dringende hulpdiensten ? / foto Benny Van Der Weehe / Johan Temmerman / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto