Herentals Fietst-Feest zoekt voor de 16e en volgende edities nieuwe medeorganisatoren. Zowel voor de financiële cel, als voor de marketing, de sociale media en de algemene organisatie zijn nieuwkomers welkom.

Het populaire zomerevent moet zeker op zoek naar een vervanger voor Bart Timperman. Die wil na negen succesvolle edities bij de organisatie plaats ruimen voor een andere generatie.

"Toen de oprichters zoals Filiep Bataillie en Dore Wellens er mee stopten, ben ik zichtbaar aan boord gekomen", blikt Bart Timperman terug. "Ik was via de krant al betrokken vanaf de eerste editie en wou niet dat dit topevent zou stoppen. Ik vind dat dit hét project is dat Herentals in Vlaanderen op de kaart zet. Ik wou iets doen voor de mensen van deze stad. Daarom ben ik steeds meer verantwoordelijkheid gaan nemen.

Naast pers, communicatie en marketing werkte ik ook mee aan het algemeen beleid, de financiering en sponsoring. Ik kijk terug op negen mooie en intense jaren waar ik toch mee voor enkele mooie innovaties zorgde en enkele toffe vrienden maakte."

"De samenwerking met de lokale horeca, het betrekken van de lokale verenigingen bij de drankstands op donderdag, het bloemenmeisje in de staprobot, de gegroeide aandacht voor het feestgedeelte op vrijdag, de Classico...

Het zijn toch allemaal innovaties waar ik met grote voldoening op terug kijk. Zeker de link met To Walk Again is mooi. Ik denk dat TWA net als HFF één van de meest fonkelende parels aan de Herentalse kroon is."

"We vinden het heel spijtig dat Bart vertrekt", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. "Maar we respecteren zijn persoonlijke keuze. Hij was een heel belangrijke pion die moeilijk te vervangen is.

Maar we zien ook wel de positieve kant van de uitdaging waar we voor staan. We zijn een evenement met veel 50 plussers in de organisatie. We zien gelukkig dat er al wat jonger volk klaar staat, dat vanaf vorige editie in de organisatie stapte. Dat Bart nu ruimte wil maken voor jong talent, versterkt die uitdaging om te innoveren."

Bart Timperman en Charles Van de Wouwer beklemtonen dat alles in de beste verstandhouding gaat. "Bart heeft een jaar geleden al aangekondigd dat hij zijn laatste jaar begon", zegt de voorzitter. "Hij is ook bereid om nieuwkomers te ondersteunen waar nodig. En hij blijft ons helpen als we advies nodig hebben."

"Ik blijf een absolute fan van dit event", bevestigt Bart Timperman. "Ik wou mijn werk bij HFF afsluiten op een hoogtepunt en wat meer tijd maken voor mezelf. Ik ben een perfectionist en zie het niet meer haalbaar om voor HFF nog te doen wat nodig is. En ik wou in de organisatie ook bewust plaats maken voor frisse ideeën.

Je moet stoppen voor je in routine vervalt, vind ik. Zo is er bijvoorbeeld dringend iemand nodig die veel meer weet van de sociale media. Ik hoop dat ik snel een paar jongere mensen zie aantreden, die aan de weg naar de 20° editie gaan timmeren. Ze komen in een topteam terecht. Ik kom op die 20° editie in 2024 graag supporteren."

Mensen die zich als medeorganisator willen aanmelden, zijn welkom met een mailtje naar info@herentalsfietstfeest.be of via de Facebookpagina van het event. (pp)