U bent hier

Herentals investeert in extra ANPR 'slimme nummerplaatcamera's'

Herentals | Neteland
11.08.2020 - 11.45u
Door: Herman Gezelle

Lokaal bestuur Herentals investeert dit jaar 237.000 euro in de uitbreiding van het ANPR-cameranetwerk. Met dit cameranetwerk kan de politie automatisch nummerplaten herkennen.

'De inzet van ANPR-camera's doet het verkeer vlotter verlopen, optreden tegen verdachten gaat sneller en criminaliteit kan sneller worden opgelost', zegt burgemeester Mien Van Olmen.

'Tot einde 2020 zullen er stelselmatig camera's bijkomen. Er komen ANPR-camera's op de Lichtaartseweg en Geelseweg in het kader van trajectcontrole. De camera's op de Ringlaan ter hoogte van de Servaas Daemsstraat, de Molenstraat aan de Doornestraat, Voortkapelse- en Wiekevorstseweg en de Servaas Daemsstraat ter hoogte van Herenthoutseweg moeten mee de tonnagebeperking in Noorderwijk en Morkhoven bewaken.

Daarnaast komen er ook nog 8 bewakingscamera's in het centrum op trekpleisterplaatsen zoals de Grote Markt en de Zandstraat en op plaatsen die veel overlast aantrekken.'  Op de foto : Korpschef Luc Smeyers bij de ANPR-camera op de Herentalsesteenweg Grobbendonk  / Nnieuws Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto