U bent hier

Herentals investeert in handelaars en horecanten

Herentals
13.03.2019 - 14.55u
Door: Herman Gezelle

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) kondigt de eerste belangrijke maatregelen af om de winkelstraten weer volop te doen herleven. 'Concreet verviervoudigt het budget voor handelaars en horecanten.

De belasting op bank- en financiewezen, verblijfsbelasting en sluitingsuur worden afgeschaft. In een nieuw orgaan - genaamd Handelshart Herentals - krijgen voortaan àlle winkeliers en horecanten een stem.

En vanaf volgende maand opent de stad een nieuw winkelconcept voor starters, in de Zandstraat.

Met bijna 200 zaken kan het handelscentrum the place to be worden. Dan moeten wel onze ondernemers handelaars en horeca-uitbaters veel beter ondersteund worden.

Het budget hiervoor verviervoudigt dan ook en er komt een nieuw overlegorgaan waar àlle handelaars en horecanten gehoord worden en kunnen meedenken en -bouwen aan een bruisende stad', klink het.

Handelshart Herentals

'In het nieuwe overlegorgaan Handelshart Herentals krijgt elke winkelier en horecant een stem. Het overlegorgaan bepaalt de strategische richting van het handelsgebeuren.

Handelshart Herentals zal zo mee beslissen over de marketing van groot Herentals als belevings- en shoppingstad, advies verlenen over activiteiten op het grondgebied en het ontwikkelen van nieuwe concepten of projecten die shoppers naar Herentals kunnen lokken.

Om te verzekeren dat de nieuwe concepten een professionele uitstraling hebben en we kunnen investeren in vernieuwende belevingsideeën om bezoekers naar onze stad te trekken, zorgen we voor extra middelen en dokterden we een formule uit waarmee niet alleen elke zaak mee in bad getrokken wordt, maar het budget verviervoudigt.

Bovendien kunnen we zo de belasting op het bank- en financiewezen, de verblijfsbelasting en het sluitingsuur afschaffen.

Concreet komt er een promofonds van zo'n 200 000 euro dat de vzw Handelshart Herentals zelf beheert en besteedt. De Herentalse winkeliers en horecanten betalen voortaan àllen een jaarlijkse, vaste bijdrage die de stad verdubbelt.'

Innovatief winkelcentrum voor starters

'Het lokaal bestuur verwierf daarvoor een contract met het prachtige pand waar vroeger "Di" huisde. Dit ruime pand zullen we vanaf april inrichten als winkelcentrum voor starters, met de nodige ondersteuning om van daaruit een succesvolle zaak uit te baten in onze winkelstraten.

Als stad blijven we ook het goede voorbeeld geven en geven we op het eindejaar onze medewerkers Helemaal Herentals cadeaucheques. Binnenkort ontvangt ook elk huwelijkspaar de cheques.

Elke euro die we naar onze middenstand en horeca kunnen pompen, telt. De cheques gaan ook digitaal, om het gebruik nog verder te stimuleren.

De stad bekwam ook subsidies voor een ondersteuningstraject met de provincie om de uitstraling van stad en kernwinkelgebied te vergroten,' besluit burgemeester Van Olmen. (pp)

 

imageMeer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Braderij in westernstijl

Braderij in westernstijl
Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.41u

Wolfstee dicht tot februari 2023

Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.33u

Moonfield Festival op Oude Bleken Mol

Kempen regio | Mol 28.06.2022 - 01.14u

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 27.06.2022 - 18.58u

Turnhoutse huisartsen slaken noodkreet over huisartsentekort: "Signaal geven aan de overheid"

EU | Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Turnhout regio | Vlaanderen 27.06.2022 - 17.27u

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'
EU | Internationaal | Neteland | Olen 27.06.2022 - 16.06u

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto