Het is nu zeker. De organisatoren van Herentals Fietst-Feest en het management van Jan Bakelants hebben een akkoord bereikt over de deelname van de Herentalsenaar aan Herentals Fietst.

Jan Bakelants rijdt dus op donderdag 25 juli in Herentals!.

Andere grote namen die donderdag al zeker starten zijn Richie Porte en Philippe Gilbert.  Bakelants eindigde vrijdag nog 3e in de zware Alpenrit met de slotbeklimming naar Le Grand-Bornand. Die rit werd gewonnen door Costa voor Klöden. In het klassement staat Bakelants mooi 18e.

Opgeluchte organisatoren

Vrijdagmorgen bereikten de organisatoren van het Herentalse na-Tourcriterium een akkoord met Jan Bakelants. "We zijn bijzonder tevreden dat we elkaar uiteindelijk toch hebben gevonden", weet voorzitter Charles Van de Wouwer. "We voelden deze week dat Jan en zijn management een inspanning wilden doen. Een gebaar dat we geweldig waarderen, want we wilden het Kempense publiek dolgraag de man die voor ons land de Tour kleurde, als topper aan de start aanbieden. We deden daarom op onze beurt een inspanning. Met dit mooie bericht als resultaat."

Voor de organisatie is het duidelijk een opluchting dat deze overeenkomst rond is. "We voelden toch flink wat druk", geeft voorzitter Van de Wouwer toe. "Voor het publiek lijkt het evident dat we deze Tourtopper aan de start hebben. Maar dat is het niet. Daarom langs deze weg een dankwoord aan Jan Bakelants en zijn management. Want zij toonden echt goede wil. Het is duidelijk dat zij er iets voor over hebben om in Herentals te rijden. Als organisatie die voor 100 % op vrijwilligers draait en moet harken voor elke euro, is het bijzonder aangenaam om dat te ondervinden. Maar ook lof voor onze verantwoordelijken voor de renners: Erwin Vervecken, Philippe Mariën & Peter Van Echelpoel. Want ook zij zochten steeds naar de goede oplossing."

De organisatoren zijn er van overtuigd dat wielerminnend Vlaanderen in grote massa naar Herentals zal komen om de Vlaamse Tourheld toe te juichen tijdens zijn rit door zijn eigen woonplaats. "Dat we dit evenement nog steeds gratis kunnen aanbieden, is iets waar we toch ongelofelijk trots op mogen zijn", besluit voorzitter Charles Van de Wouwer. "Donderdag 25 juli wordt alweer een hoogdag voor Herentals!"

DE VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST VAN HET 9E NATOURCRITERIUM IN HERENTALS :

Jan Bakelants               RadioSchack-Leopard

Richie Porte                  Sky Proycling

Philippe Gilbert              BMC Racing Team

Michael Van Staeyen    Topsport Vlaanderen-Baloise

Bart Wellens                 Telenet Fidea

David Boucher               FDJ

Gert Dockx                   Lotto-Belisol

Frederique Robert          Lotto-Belisol

Tosh Van Der Sande     Lotto-Belisol

Sander Armee               Topsport Vlaanderen-Baloise

Tom Meeusen               Telenet Fidea

Kevin Peeters                Crelan-Euphony

Rob Peeters                  Telenet Fidea

Floris Smijers                Verandas Willems

Corne Van Kessel         Telenet Fidea

Kevin Cant                    Primator.