Meteen na het Boretti na-Tourcriterium in Herentals start de tweede editie van DecaDanst. Een afterparty die mee in het leven werd geroepen door ondernemer Patrik De Cat.

Met de party connecteert zijn bedrijf Deca met de legendarische Deca-fuiven van twee decennia geleden. De gratis afterparty wordt geopend met een topwielrenner. Daarna volgt een carrousel van DJ's die de smaken van veel generaties overbruggen.

"De naam van de allereerste DJ kunnen we niet bekend maken, omdat we pas tijdens de Tour stilaan de renners zullen kennen die starten voor het na-Tourcriterium", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer.

"Maar we maken ons sterk dat we zeker één toprenner kunnen warm maken om de party te openen achter de draaitafel. Zeker omdat we dat optreden linken aan ons goede doel 'To Walk Again', met de uitreiking van de bloemen voor de winnaar door iemand in een staprobot."

Na die 'debuterende' DJ, volgen een reeks professionals die in de wereld van de fuifliefhebbers ronkende namen zijn.

De eerste naam op de affiche van professionals is nog niet ingevuld. "Daar moest normaal gezien resident DJ Christophe Lambrecht staan", verduidelijkt Patrik De Cat. "Hij zou elk jaar Deca Danst openen, zoals vorig jaar. Na zijn tragische overlijden zijn we er nog altijd niet uit hoe we die leemte moeten vullen. Christophe is natuurlijk onvervangbaar. We zijn nog aan het overleggen hoe we hier moeten mee om gaan."

Van 23.30 u – 01.00 u is het tijd voor DJ Wout versus DJ F.R.A.N.K. DJ Wout, ook bekend van Sylver, opent de muzikale debatten samen met DJ F.R.A.N.K. Die laatste maakte internationaal furore met platen die platina haalden of nummer 1 stonden op de wereldwijde ranking van I-tunes.

Dan volgt DJ Ward, van 1 tot 2 uur. Hij wordt erkend als de meest getalenteerde all round party DJ van België. Op zijn palmares o.a Studio 54 in het Sportpaleis, Tomorrowland, Versuz V3, I Love the 90's in de Ethias Arena, Pukkelpop, Laundry Day, The Hive@ Werchter Festival, de Qmusic party tour, en nog veel meer.

Van 2 tot 3 draait Milano als afsluiter. Hij is één van de snelst aankomende DJ's van het land. Hij scoorde reeds knappe sets op tal van festivals en een graag geziene gast in de populaire clubs.

DecaDanst is gratis. Wie als VIP wil volgen, betaalt 50 euro en kan dan meedansen op de VIP-stage met een uniek zicht op podium en publiek. De VIP's krijgen ook de nodige drankjes en hapjes. "We vinden het als bedrijf fijn om hier onze schouders onder te zetten", besluit Patrik De Cat.

"We vinden het fijn om op die manier iets te kunnen doen voor het initiatief dat Herentals in heel Vlaanderen op de kaart zet. We steunen Herentals Fiets Feest al vele jaren. En natuurlijk willen we de naambekendheid van Deca versterken. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt, is een bekend merk een sterke factor bij het rekruteren."

DecaDanst vindt plaats op 1 augustus van 22.30 tot 03 uur als afsluiter van het na-Tourcriterium op de Grote Markt in Herentals. Facebook: https://www.facebook.com/events/2078476822456214/

Hieronder vindt u uitgebreide bio's van de vier DJ's.

DJ WOUT vs DJ F.R.A.N.K

DJ Wout begon zijn carrière in de Belgische clubscene in 1995. Als resident van de beroemde megadancings Illusion en Carat behoorde hij al snel tot 1 van de invloedrijkste Belgische DJ's van zijn generatie.

In 2005 won hij de felbegeerde TMF Award voor 'Beste Nationale DJ'.

In 2000 richtte hij de pop/dancegroep SYLVER op. De megahit 'Turn The Tide' lag aan de basis van een succesvolle internationale carrière.

Met 5 albums en 2.000.000 verkochte cd's, zou SYLVER uitgroeien tot een vaste waarde in de muziek-scene.

Van 2012 tot 2017 was DJ Wout de resident-DJ van 'Back To The 90's' in het Antwerpse Sportpaleis, met 7 uitverkochte edities het populairste 90's-event van het land.

Sinds 2011 brengt hij jaarlijks de populaire 90's-sound op Tomorrowland.

Voor DJ F.R.A.N.K was het vanaf het begin al duidelijk dat hij geboren was om een nachtmens te worden.

Op zijn twaalfde kocht hij zijn eerste platen en op zijn zestiende was hij DJ op zijn eigen verjaardagsfeestje. Van toen af was het zeker dat hij DJ wilde worden.

Zijn interesse in muziek werd steeds sterker en groeide voortdurend.

Zo trad hij meer dan vier nachten per week op in de grootste en meest populaire Belgische clubs als Carré.

In 1995 opende hij zijn eigen platenwinkel en begon hij ook zijn eigen muziek te maken.

Kort daarna bracht hij zijn allereerste single 'Funkin Serious' uit op jumper records.
In 2003 bracht hij een mashup van twee oude hits. "SummerJam 2003" verkocht meer dan 1.300.000 exemplaren en werd daardoor dubbel platina. Door dit succes kreeg hij de kans om te spelen over gans wereld!

Sindsdien bracht hij diverse singles uit onder verschillende namen als "Natural Born grooves" en "FRANK Ti-Aya" die ondersteund werden door grote namen als Roger Sanchez. In 2011 werd "discotex yah", een pumpy-remix gebaseerd op Anita Meyer "Why tell me why" wekenlang een nummer 1 hit op iTunes.

DJ WARD

Dj Ward is de meest getalenteerde all round party DJ van België.

Veelzijdigheid is zijn troef, want Ward staat bekend als Belgisch meest getalenteerde crossover DJ van o.a.Studio 54 in het Sportpaleis, Tomorrowland, Versuz V3, I Love the 90's in de Ethias Arena, Pukkelpop, Laundry Day, The Hive@ Werchter Festival, Qmusic party tour, ....

Als geen ander slaagt hij erin de meest onmogelijke muziekstijlen en tempo's in elkaar te mixen. Daardoor zitten verschillende van zijn sets in het collectief geheugen gebrand van de party-crowd.

Bovendien heeft Ward een zeer eigen herkenbare cross-over DJ-stijl. Aan de term 'eclectic all round DJ' geeft hij een hele nieuwe betekenis.

Van commercieel tot alternatief of een cross-over van de twee, alles kan.

Zijn creativiteit en zijn zeer brede muzikale interesse en kennis liggen hiervan zeker aan de basis.

Ze noemen hem dan ook voor niets een muzikale kameleon.

DJ MILANO

Milano ontwikkelde zijn skills als DJ reeds van zijn veertiende door het aankopen van cd's.

Het duurde niet lang of hij kocht zijn eigen DJ Booth @ Home. Iedereen wist toen meteen dat hij hierin wilde verder gaan.

Een paar jaar later dook hij op als DJ in verscheidene Antwerpse cafés.

Vandaag is Milano niet langer een onbekende DJ. Hij is een van Belgiës snelste aankomende DJ's. En was reeds te zien op verschillende mainstages van bekende festivals zoals Beachland, legacy Festival, Afterwork Festival, zie & Dance... Of in de gekende clubs als Noxx, IKON, La Rocca, Café Local, Volmolen, Reflex...

Zijn gekende genres: commerciële dans, Latin-House, Club, R&B, reggeaton, retro, 80 's -90... tot zelfs foute Party...