Cees Bol, de Nederlandse renner van Team Sunweb die net na een val uit de Tour stapte, rijdt op 1 augustus mee in het Herentalse Boretti na-Tourcriterium. Ook twee ouderdomdekens uit het profwielrennen, Maarten Wijnants (Jumbo-Visma) en Preben van Hecke (Sport Vlaanderen Baloise), zullen er starten.

Nederlander Cees Bol rijdt HFF, niet in Wateringen

"We hebben op het nippertje een burgeroorlog tussen Bouwel en 'Hertals' vermeden", grapt Bart Timperman, PR-man van de organisatie. "Zoals bekend heeft Cees Bol een grote supportersclub in Bouwel, met café 't Toreke als uitvalsbasis. Met o.a. protagonist Bart Obbels (journalist Nnieuws).

Die mensen hebben hun vedette de voorbije weken bijzonder goed gepromoot. Eerst leek het alsof Cees Bol op 1 augustus in zijn thuisland zou rijden. Want in Wateringen is op dezelfde dag een na-Tourcriterium. Maar de Bouwelse lobby wist het toch te fiksen.

Straffe mannen. In het kader van een goed nabuurschap verwelkomen we dus met plezier Cees Bol. De jonge beloftevolle Nederlander (23) reed de voorbije twee weken een meer dan verdienstelijke Tour in dienst van zijn team. We rekenen ook op een grote Bouwelse invasie langs ons parcours op 1 augustus."

Ook Maarten Wijnants (Jumbo-Visma) en Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen Baloise) zullen in Herentals aan de start staan. "Beide renners tellen 37 lentes", weet voorzitter Charles Van de Wouwer.

"Preben Van Hecke kondigde na 15 jaar profwielrennen zijn afscheid al aan. Wij wuiven de sympathieke ex-kampioen van België graag uit. Limburger Maarten Wijnants is even oud als Preben en dwong dit seizoen in het voorjaar nog veel respect af als wegkapitein van het team rond 'onze' Wout van Aert.

Hij heeft nog geen einddatum voor zijn profcarrière in het vooruitzicht gesteld, maar verdient na het opmerkelijke seizoen van zijn team een plaatsje in ons peloton."

Geduld

Wat de verdere invulling van het deelnemersveld betreft, is het nog koffiedik kijken. Erwin Vervecken, Philippe Mariën en Peter Van Ecchelpoel die in Herentals de renners selecteren, hebben verschillende opties uitgezet.

"Maar omdat niemand op dit moment kan voorspellen hoe de Tour afloopt, moeten ook wij onze kaarten nog in de mouw houden", klinkt het bij de werkgroep renners. "Vast staat dat we het schitterende Tourjaar van de Belgen in ons criteriumpeloton willen vertaald zien.

En we kijken ook met belangstelling wie met welke prijs gaat lopen. Daarbij ook nog de vraag wie er wil en mag rijden én binnen onze budgetten past, en je weet dat de puzzel heel moeilijk te leggen is."

Voorlopige deelnemerslijst 15e Boretti na-Tourcriterium

Zdenek Stybar Deceuninck - Quick Step

Cees Bol Team Sunweb

Maarten Wijnants Jumbo Visma

Jenthe Biermans Team Katusha - Alpecin

Steff Cras Team Katusha - Alpecin

Dries Van Gestel Sport Vlaanderen - Baloise

Preben Van Hecke Sport Vlaanderen - Baloise

Corné Van Kessel Telenet Fidea Lions

Kenneth Van Rooy Sport Vlaanderen - Baloise

Senne Leysen Roompot - Charles.

Foto's Bart Obbels/ Nnieuws.