Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF-hostessen ontvangen vip-gasten met originele welkom, Mondelèz 2u volle gas succes (uitslagen), artiesten schitteren op bomvolle Grote Markt ambiance (4)

HFF

De organisatie van Herentals Fietst & Feest blijft ieder jaar verder groeien. Mooi weer vandaag en een bomvolle Grote Markt vol ambiance. De eieren bij de Zusters Karmelietessen in Hotel Karmel vooraf dinsdag afgeleverd o.l.v. H. Vader Abt Frank Rastelli hadden diepe gezegende invloed.  De hemel klaarde op.  Mooi.

Volgens de HFF-organisatoren zakten over de hele dag verspreid zo'n 25.000 toeschouwers af naar de festiviteiten.

De Mondelèz 2U kreeg volle gas zo'n 800 enthousiaste deelnemers aan de start. 

Aan de inkom van de vip in cc 't Schaliken kregen de gasten toch wel een aparte warme welkom (foto boven).  Of er gezoend werd, is niet geweten...  De details tellen bij een prof onthaal met een goed welkomgevoel.

Mark (64) en Marie-Thérèse (58) uit Geel : 'We komen al 10 jaar naar HF Feest op de vip.  Dat is hier heel goed verzorgd, en je hebt een ideaal zicht op het podium.  We zijn zware fans van Bart Peeters, hopelijk komt Bart straks nog even langs voor een handtekening of een groet.  De Bonanzas waren ook heel goed : de muziek uit de Gouden Jaren 60 en de Flower Power blijft voor eeuwig in ons hart.  Volgend jaar staan we hier opnieuw.  Hopelijk programmeert de organisator weer goei artiesten met een nostalgische voetprint.'

 

Mondelèz 2U Loop schot in de roos : 800 aan de start

De Mondelèz 2U Loop kreeg zoals van ouds heel wat enthousiaste sportievelingen aan de start : 800 deelnemers van zéér jong tot iets ouder, inclusief een pak krachtige senioren.  Team Omnimove mocht de gouden medaille omgorden voor de snelste ronde en tevens een heerlijk pakket Mondelèz producten mee naar huis sjouwen.  Presentatrice Anita (ThalsFM) gaf de massa toeschouwers dat unieke betrokkenheids-gevoel met haar warme stem vol gekend vakmanschap.  Een extra pluim voor de HFF-organisatie. 

Uitslagen Mondeléz 2U Loop :

Top 3 heren : 1. VAN DEN HEUVEL Hans ;  2. HUBRECHTS Gijs ; 3. DANKERS Tom

Top 3 dames: 1. VERBEECK Stefanie ; 2. VERVAEKE Els ; 3. LIECKENS Vicky

Teams groepsuitslag : 1. Mondelèz ;  2. AZ Herentals ;  3. ACHL.
 
Snelste rondetijd:  Omnimove.    Alle uitslagen HIER.

 

Simultaan konden de senioren in de ruime tent genieten van accordeon en gouden crooners.

Jaak Spaak verwelkomde heel wat jonge helden op het Kampioenenplein van Kaliber aan de St.-Waldetrudiskerk.  Op de Grote Markt HFF genoten de kleinsten én de grootouders  van Blitz en Samson & Marie.
In de vroege avond warmden De Bonanzas  de Grote Markt op met hun tribute aan de golden sixties.
Pommelien Thijs, dé rijzende ster van het moment en één van de headliners van Herentals Feest, pakte vooral de mannelijke fans helemaal in. Als je de energieke Bart Peeters & De Ideale Mannen in Hertals loslaat, krijg je een onvermoeibare rollercoaster van opwinding naar ontroering en terug. 
Tenslotte sloot Sylver Music iets té luid de geslaagde editie af.  
 

Digitaal betalen cashless : eenvoudig en vlot, maar nog kinderziektes

Het digitaal betalen (cashless) ging erg vlot, maar kende ook nog kinderziektes.  Ieder met vragen werd wel meteen geholpen bij de centrale kassastand, maar toch liepen een pak klanten met frustraties rond. 
 
Paula V. (34) uit Poederlee : "Ik heb m'n kaart aangeboden waar blijkbaar te weinig saldo opstond. M'n echtgenoot ging met die kaart dan even checken op de plaats waar het "leeggoed" moest afgegeven worden. Bleek dat er voor méér dan 30 euro op de kaart stond.  Je kan dus niet zien hoeveel tegoed nog op de kaart staat. Dat is een werkpuntje voor volgend jaar.
 
Ik vrees dat HFF als organisatie veel kritiek gaat krijgen op het kaartensysteem. En op de drank en eetstanden kan je enkel het aantal 'bidonnen' nakijken. Er zijn ook vrienden van ons die hele rare getallen hebben op hun kaart door het systeem van gerecycleerde bekers en eetbakjes (friet).
 
Het is zeker een heel goed systeem voor het milieu. Geen plastiekbekers meer op de grond zoals alle vorige jaren.  Maar het systeem om met zogezegde 'bidons' ipv euros te werken zal wel goed doordacht zijn. 
De som van alle bedragen die op de kaarten blijven staan, en niet teruggevraagd worden, gaat naar 'To Walk Again vzw'.   En dat is heel goed, want die prachtige mensen kennen we in het AZ Herentals."
 
Update zaterdag 29/7 - 05.00u :  'Proper, geen afval!'
Het siert HFF-voorzitter Luc Verheijen, de HFF-organisatie samen met de 10-tallen vrijwilligers dat alles op het circuit inclusief het kerkplein Kerkstraat en de Grote Markt zo proper zonder enige afval opgeruimd werd.   De nieuwe regelingen omtrent herbruikbare bekers en het cashless digitaal betalen met de HFF-kaart heeft 100% gewerkt.  Een dikke pluim. 
 

Ontdek hieronder de N-fotoreportage waar jij - het publiek en de deelnemers - centraal staan, waar de artiesten op de tweede plaats komen.  Foto's & red. Johan Temmerman/ NNieuws / red. Guy Verellen.

HFF Mondelèz 2U Loop Team Omnimove

HFF Mondelèz 2U Loop Team Omnimove

HFF presentatrice Anita - Mondelèz 2U Loop

HFF presentatrice Anita - Mondelèz 2U Loop

HFF Mondelèz 2u Loop met de kleinsten in de spits

HFF Mondelèz 2u Loop met de kleinsten in de spits

Grote Markt, Herentals, België

HFF

Deel dit artikel