Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF huldigt medaillewinnaar Jan als ‘vrijwilliger van het jaar 2024’

JAN VEKEMANS CENTRAAL TUSSEN ORGANISATOREN HFF

G-sporter Jan Vekemans werd door het bestuur van Herentals Fietst-Feest (HFF) uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2024. “Omdat we zonder de honderden vrijwilligers geen Herentals Fietst-Feest hebben, willen we op deze manier die cruciale pionnen in de schijnwerpers zetten”, zegt directeur Kristof Van Mensel.

 

“Als er al een ideale medewerker zou bestaan, dan heeft Jan daarvoor het perfecte profiel”, stelt Kristof Van Mensel. “Hij is elk jaar trouw op post en dan ook nog eens heel sportief. Dat we Jan vandaag in de bloemetjes zetten is trouwens eveneens omdat hij dit jaar op de Special Olympics (Nationale Spelen) in La Louvière als jonge G-sporter drie medailles haalde. Een keer zilver en twee keer goud. Dat we een medaillekaper in ons team hebben, maakt ons extra trots.”

Magazijn

Ondanks zijn jonge leeftijd is Jan al lang actief betrokken bij Herentals Fietst-Feest. In de beginjaren als kleine pagadder aan de hand van zijn papa Jef. Daarna als helper bij het ‘solutionteam’ van Kris Huysmans. Dat is het team dat grote en kleine praktische problemen oplost. De laatste jaren is Jan de rechterhand van Dirk Huysmans die verantwoordelijk is voor het magazijn. “Zonder hem kan ons magazijn niet goed draaien”, zegt Dirk met een knipoog. “Noteer maar dat Jan de assistent-director is van het HFF-warehouse. En zoals iedereen doet de assistent vaak meer dan de directeur.”

Podium

Supervrijwilliger Jan is tenslotte ook elk jaar op post als deelnemer in de eerste wielerwedstrijd voor het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium:  het Kaliber G-wegcriterium (Ereprijs Ellen Van Loy). Jan Vekemans kreeg van directeur Van Mensel een geschenk namens de ganse organisatie en mocht het eerste medewerkers T-shirt aantrekken. Het mooiste geschenk is misschien nog wel dat Jan na het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium samen met de bestuurders en hoofdsponsors op het hoofdpodium een prijs mag geven aan één van de profwielrenners op dat podium.

Gezocht

HFF roept iedereen op om het goede voorbeeld van Jan te volgen. "We zoeken nog extra medewerkers voor de drie dagen voor togen, kassa's en parkeerhulp", benadrukt Kristof Van Mensel. "We garanderen al onze vrijwilligers een goed gevoel na de shift, een mooi T-shirt én ze krijgen van ons wat consumptiebonnen die de hele driedaagse geldig zijn."

DIRK HUYSMANS EN JAN VEKEMANS

Dirk Huysmans en Jan Vekemans

JAN VEKEMANS CENTRAAL TUSSEN ORGANISATOREN HFF

Deel dit artikel