Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF : kerkplein Kerkstraat wordt Kampioenenplein

HFF

Tijdens Herentals Fietst & Feest op 27 en 28 juli wordt het kerkplein in de Kerkstraat opnieuw omgedoopt tot een speelparadijs. Op het ‘Kampioenenplein’ kunnen kinderen van alle leeftijden zich uitleven in allerhande animatie. “Een gezellige plek waar de jongste bezoekers van ons event zich kampioen mogen voelen.”

Kinderen die tijdens Herentals Fietst & Feest even willen ontsnappen aan de drukte langs het parcours of op de Grote Markt, kunnen vanaf dit jaar weer terecht op het Kerkplein in de Kerkstraat. Dat wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot het Kampioenenplein, dankzij de steun van Kaliber, het inclusieve maatwerkbedrijf uit Herentals.

Zowel op donderdag 27 als vrijdag 28 juli, telkens tussen 14u en 21u, kunnen kinderen van alle leeftijden er in een veilig afgeschermde zone spelen, sporten, springen en nog veel meer. Onder het toeziend oog van een groep enthousiaste vrijwilligers.

Het aanbod aan animatie is heel divers: een minigolfterrein (waar ouders/begeleiders mogen meespelen), een parcours met gekke fietsen, circusinitiatie door Locorotondo, drie springkastelen en grime. En krijgen ze dorst van zoveel plezier, dan kunnen ze terecht bij hun ouders/begeleiders op het gezellige terras. 

Het Kampioenenplein en het terras zijn vrij toegankelijk. Een armbandje om aan de activiteiten deel te nemen is te verkrijgen voor de bescheiden prijs van 5 euro, inclusief een goedgevulde goodiebag om mee naar huis te nemen.

“We vonden het belangrijk om het kerkplein in de Kerkstraat te herwaarderen en zijn blij dat we weer een eigen plek kunnen geven aan de jongste bezoekers van ons evenement”, aldus Axelle Meurs, een van de vier drijvende krachten achter het Kampioenenplein. “Een eigen plek, met een eigen gezicht ook”, vult Jules Van Loven aan, die het aanstekelijke logo voor het plein ontwierp: het vrolijk lachende figuurtje JaakSpaak.

“Met de naam Kampioenenplein én met dat logo willen we de link leggen naar het sportieve karakter van ons evenement”, klinkt het bij Alain Dierick en Dany Adriaensen. “Op dit plein kan elk kind zich voor even een kampioen voelen. Hopelijk wordt dit het begin van een mooie traditie.”

Kerkstraat, Herentals, België

HFF

Deel dit artikel