Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF Kristof Van Mensel : 'Vlot digitaal betalen, verduurzamen en ecologische impact verkleinen'

HFF team

Het HFF-team onder leiding van voorzitter Luc Verheijen en directeur Kristof Van Mensel staat onder stoom om donderdag en vrijdag opnieuw een denderende editie af te leveren.

"Aan de start van het na-Tourcriterium hebben we toch weer het kruim van de Tour kunnen vastleggen", lacht een enthousiaste Kristof Van Mensel. 

"Uiteraard onze regionale én nationale publiekslieveling Wout van Aert, samen met groene trui Jasper Philipsen, Steff Cras, Oliver Naesen, Frederik Frison, Thibau Nys, de afscheidnemende Jan Bakelants… en bolletjestrui Giulio Ciccone.  Allemaal toppers als kersen op de wielertaart.

Donderdag vóór het criterium kan je een mooi internationaal deelnemersveld voor onze dameskoers ontdekken.  Onder de 46 rensters zijn deelnemers uit Australië, Nieuw-Zeeland, Nederland, Oostenrijk en Italië.

Voor onze bedrijvenkoers zijn 13 teams ingeschreven, goed voor 39 renners, met o.a. ook Bart Schols (VRT De Afspraak) en Bart Swolfs.

Maatbedrijf Kaliber en G-Sport Vlaanderen organiseren een fijne wedstrijd voor mensen met een beperking."

 

'Primeur : simpel digitaal betalen voor je hapjes en drank, geen bonnekes meer'

"Voor de eerste keer gaan we voor de drankjes en hapjes ook voor de digitalisering en extra verduurzaming rond het parcours", vervolgt Van Mensel.

"HFF pioniert met uitsluitend digitale betalingen via een eigen betaalkaart, terwijl zowel hapjes als drank in uitsluitend recycleerbare materialen aangeboden worden. Daarvoor betalen de bezoekers telkens een waarborg van €1, die ze bij het terugbrengen meteen terugkrijgen. Digitaal op hun kaart, wel te verstaan.

Het werkt allemaal heel simpel: de drank- en eetbonnetjes van vroeger zijn de betaalkaart van nu.  Een beetje het vlotte systeem zoals op het Werchter festival.

Je koopt een kaart aan de kassa en laat er met je bankkaart of cash geld een bedrag op zetten, of je doet het zelf via Payconiq op je smartphone.

Aan iedere van onze drank- en eetstandjes, maar ook in alle cafés op het parcours reken je gewoon af met je betaalkaart. Het grote voordeel is dat je je overschot aan bonnetjes, bij ons zijn dat digitale ‘bidons’, niet kwijt bent, maar vanaf zaterdag gratis naar je eigen rekening kan laten overschrijven.  Niets van je geld gaat dus verloren. 

Wat overblijft aan geld gaat trouwens naar To Walk Again vzw van Marc Herremans in het ziekenhuis van Herentals.

Ook even onze sponsors, de stad en onze 10-tallen vrijwilligers bedanken.  Zonder hen lukt het niet. Dank!"

Kaliber Kampioenenplein @Kerkplein

"Een andere primeur is dat de parking in de Kerkstraat naast de Sint-Waldetrudiskerk verandert in het Kaliber Kampioenenplein. De kids kunnen zich uitleven o.a. op 3 springkastelen of een circusinitiatie volgen. Een armbandje om deel te nemen kost €5, maar in ruil krijg je een rijkgevulde Kaliber-goodiebag.

 

Vrijdag gaat het feest gewoon door in Herentals met onder meer optredens van Pommelien Thijs en Bart Peeters.

Foto's & vid Johan Temmerman/ NNieuws / red. Guy Verellen.

Actie in het vroegere Karmelitessenklooster : HFF-communicatie Sofie Becquart, Axelle Meurs en Vera Goris van Herentals Fietst & Feest leveren volgens aloude traditie verse eieren af bij de Karmelitessen om toch nog goed weer af te smeken.  Vader Abt & Waard van De Zalm Frank Rastelli kijkt toe, doet een erg diepe buiging voor de lieve Zusters, want de Heilige weergoden durven wat regen voorspellen. Maar het komt goed!

Actie in het vroegere Karmelitessenklooster : HFF-communicatie Sofie Becquart, Axelle Meurs en Vera Goris van Herentals Fietst & Feest leveren volgens aloude traditie verse eieren af bij de Karmelitessen om toch nog goed weer af te smeken. Vader Abt & Waard van De Zalm Frank Rastelli kijkt toe, doet een erg diepe buiging voor de lieve Zusters, want de Heilige weergoden durven wat regen voorspellen. Maar het komt goed!

URL

Grote Markt, Herentals, België

HFF team

Deel dit artikel