Op Herentals Fietst-Feest staat alles op scherp om er een nooit geziene wielerhoogdag mét huldiging van Groene Wout van Aert van te maken.

De HFF-organisatie verwacht zo'n 60.000 supporters uit het hele land en Nederland langs het circuit in het Herentalse centrum.

Donderdag kleurt Herentals helemaal groen. 

De toffe rennertjes van de Vlaamse Wielerschool Sport Vlaanderen Herentals mochten de spits afbijten met enkele gedurfde intitiatie-demo's net voor het grote podium op de Grote Markt.

Het parcours rond 14u ingereden met een G-Wegcriterium. Een open wedstrijd voor renners met een beperking.  Straks rijdt gouden Olympische medaille schaatsen Bart Swings in de Bedrijvenkoers. 

Kom met de fiets

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) : 'Maandag hadden we nog een veiligheidsoverleg. We verwachten in het centrum minstens 20.000 fans. Op het heel parcours zeker een veelvoud. Ik ga ervan uit dat we de Markt niet moeten afsluiten. Al zullen we dat wel doen als het nodig is om de veiligheid voor iedereen  te garanderen.

Aan de supporters uit de omgeving vragen we om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Wie in de Kempen / Neteland woont, kan vlot het openbaar vervoer gebruiken.'

Gaston van de Eikenlaan op de Molekens - Wout-fan van het eerste uur -  is alvast in groene tenue om straks met papa en mama Wout een eresaluut te brengen.

To Walk Again vzw : Wout van Aert krijgt Groene Biscuit van A Tatin

Rond 16u krijgt To Walk Again vzw in het AZ Herentals bezoek van peter Wout van Aert.  De bekende Herentalse patissier Tom Smet van A Tatin gaat er een immense Groene biscuit overhandigen met tekst en foto's.

Meteen meer.

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.