Na twee jaar afwezigheid door de corona-pandemie is het tweedaagse zomerevent Herentals Fietst & Feest (donderdag 28 en vrijdag 29 juli) helemaal terug.

En dat met een ietwat vernieuwd en verjongd bestuursteam. Want tijdens de noodgedwongen pauze hebben een aantal ervaren rotten besloten om de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie geëngageerde enthousiastelingen.

Met de hulp van de ervaren medewerkers die wel aan boord zijn gebleven, zijn zij al maanden bezig met de voorbereiding van de nieuwe editie van HFF. Aan het succesvolle concept wordt amper gesleuteld: HFF steunt nog altijd op vrijwilligerswerk zodat het zomerfeest gratis blijft. Die traditie wordt dus in ere gehouden, hoe groot die uitdaging ook mag zijn.

Nieuwe kopman Luc Verheijen (Optifisk)

NNieuws had het al enkele maanden geleden aangekondigd. Het bestuur heeft  een nieuwe kopman: Luc Verheijen, die al sinds 2010 deel uitmaakt van de organisatie als financieel verantwoordelijke, volgt Charles Van de Wouwer op als voorzitter.

Die laatste was sinds de oprichting van de vzw in 2005 bestuurslid, eerst als secretaris en sinds 2010 als voorzitter. Charles heeft na 12 jaar besloten een stap terug te zetten, maar is uit waardering voor zijn jarenlange inzet wel beloond met de titel 'erevoorzitter'. Hij blijft evenwel actief bestuurslid en wil vooral jongeren maximaal betrekken om het HFF-team te versterken.'

Luc Verheijen : 'We gaan er alles aan doen om onze Wout van Aert op HFF 2022 28 juli aan de start krijgen.  Volgende week wordt cruciaal, maar we zijn bijna zeker dat het goed afloopt.  Nog even geduld voor het groene licht van onze groene Wout...'   Foto Johan Temmerman/NNieuws.