Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hinder voor bus en tram door vakbondsactie nu vrijdag

De Lijn

Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 16 december een algemene actiedag. De actie is niet gericht tegen De Lijn, ook al neemt personeel van De Lijn eraan deel. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers.  

Het vakbondsfront wil nogmaals een signaal geven aan de regering tegen hoge energieprijzen. 

De actiedag vindt plaats op vrijdag 16 december. Dit zal in heel Vlaanderen hinder veroorzaken voor de dienstverlening door bus en tram. Hoe groot de impact op de dienstverlening zal zijn, en waar die het meest voelbaar wordt, staat momenteel nog niet vast. 

In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn voor een aangepaste dienstregeling. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. In de loop van woensdagavond 14 december zal deze aangepaste dienstregeling bekend zijn, en dus ook de omvang van de hinder. 

De routeplanner zal vanaf woensdagavond 14 december, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op vrijdag 16 december. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.'

De Lijn

Deel dit artikel