De horeca-sector moest noodgedwongen half oktober 2020 voor de tweede keer de deuren sluiten.  Ditmaal voor meer dan 6 maanden.

'Dat dit een hele impact heeft op ondernemers, werknemers, leveranciers, is geen nieuwtje meer', zegt Joris Wils (De Repertoire Herentals), voorzitter Horeca Middenkempen.

'Het wordt een hele uitdaging om opnieuw voldoende personeel te vinden, wanneer we terug open mogen.

De zoektocht naar personeel was voor de lockdowns al niet eenvoudig, maar door covid hebben veel medewerkers intussen voor een andere sector gekozen. 

Dat is een huizenhoog probleem voor onze leden zaakvoerders.'

'De hele gemeenschap snakt naar een normale samenleving waar ook de horeca onmisbaar is. 

Horeca affiche 'Couvert Ouvert'

'Een beeld zegt meer dan 1000 woorden', daarom presenteert Horeca Middenkempen (een regionaal bestuur van Horeca Vlaanderen) een poster naar aanleiding van de heropening.

We willen hiermee een positieve boodschap brengen.

COUVERT OUVERT  is een poster met een getekend beeld met veel positiviteit  de horeca nodig met een duidelijke boodschap.

Wij kunnen én willen VEILIG ondernemen.

Alle horecazaken staan klaar om onze klanten veilig te ontvangen.   Ook het personeel is blij om duidelijkheid te krijgen na meer dan 7 maanden onderbroken werkloos geweest te zijn.

Waar Horeca Middenkempen ook veel belang aan hecht is het SAMENHORIGHEIDSGEVOEL.

Met deze poster en bijhorende communicatie willen we graag die samenhorigheid – dat horeca gevoel - onderstrepen.

Onze posters zijn volgende week verkrijgbaar in elk toerisme-VVV kantoor in de regio Middenkempen.

Andere regio's kunnen ook een poster krijgen : contacteer een lokaal bestuur van Horeca Vlaanderen of via mail hvmiddenkempen@gmail.com

Om die samenhorigheid een extra boost te geven, krijgt elke horeca-uitbater die een affiche ophangt en op zijn social media post, een uitnodiging voor het eertsvolgende horeca BBQ event van Horeca Middenkempen', besluiten Joris Wils (De Repertoire Herentals), voorzitter Horeca Middenkempen, en  Jolien Laenen (De Wingerd Vorselaar).

De Middenkempen tellen 650 horecazaken waarvan 230 aangesloten zijn bij Horeca Middenkempen.