U bent hier

Infrabel doet online onderzoek naar fietsoverweg Heerle

Herentals | Lille | Neteland
22.02.2021 - 12.28u
Door: Herman Gezelle

Infrabel maakt samen met gemeente Lille een evaluatie van de fietsoverweg aan Heerle Poederlee.

Op vraag van spoorwegmaatschappij Infrabel is de spooroverweg, vlak bij de grens met Hulzen Herentals, sinds midden vorig jaar niet meer toegankelijk voor wagens, tractors of vrachtwagens.

Gemeente Lille plaatste een proefopstelling waardoor de overweg alleen nog gebruikt kan worden door voetgangers en fietsers. Infrabel wil zo veel mogelijk overwegen vervangen door een fietspad, brug, tunnel of parallelweg.

Online enquête

Infrabel roept de buurtbewoners en gebruikers van de overweg op om online een enquête in te vullen.

'Het onderzoek maakt deel uit van een evaluatieproces van deze proefopstelling. Niet iedereen is voorstander van de ingreep, klinkt het bij Infrabel. 

'De omvorming van deze overweg kadert in ons beleid waarbij het sterk inzet op het verhogen van de veiligheid van het spoornet.

Het Belgische spoornet is een van de drukst bezette netten in Europa en telt vandaag 1.700 overwegen. Waar het kan willen we zoveel mogelijk overwegen vervangen door een brug, tunnel, parallelweg of fietspad.

Het zoeken naar deze alternatieve mobiliteitsoplossingen gebeurt steeds in nauw overleg met de lokale overheden.'

Vul het onderzoek in op infrabel.be/nl/lille-heerle

Buurtbewoners van Heerle lanceerden in de zomer van 2020 een petitie tegen de afsluiting omdat ze verder moeten omrijden dan voordien. De proefopstelling aan Heerle geldt in principe voor een periode van 1 jaar.'  Foto Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto