In Geel hebben 670 leerlingen van het 6e leerjaar uit scholen in Geel, Laakdal en Meerhout dinsdag deelgenomen aan de Verkeersdag, een jaarlijkse samenwerking tussen scholen, mobiliteitsdiensten en de lokale politie.

Voor het 2e jaar op rij was ook spoornetbeheerder Infrabel uitgenodigd om veiligheidslessen te geven. "Dit past in onze strategie om mensen al op erg jonge leeftijd aan te leren hoe ze zich moeten gedragen in de buurt van spoorinfrastructuur", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Waar vorig jaar tijdens de focus nog op overwegen lag, werd er nu ook uitgebreid ingegaan op de gevaren van spoorlopen en op het respecteren van de gele lijn op perrons.

In 2016 was er een recordaantal meldingen van spoorlopers - 679 - en daarbij vielen jammer genoeg ook zeven dodelijke slachtoffers.

"We blijven op de gevaren van spoorlopen hameren met onze sensibiliseringscampagnes, maar het is goed dat we die boodschap ook op deze manier aan jongeren kunnen overbrengen", aldus Petit. "Hier in Geel heb je bijvoorbeeld de lijn tussen Mol en Herentals met maar liefst twaalf overwegen, leerlingen uit de omgeving komen die sowieso vaak tegen."

De Verkeersdag kadert in de Week van de Mobiliteit. Volgend jaar zal het evenement in Meerhout plaatsvinden. (belga)  foto's F. Petit / NNieuws.