Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jan Bakelants krijgt afscheidswedstrijd tijdens Herentals Fietst HFF

Jan Bakelants HFF 2017

Jan Bakelants wordt op 27 juli voor één dag opnieuw renner… om deel te nemen aan het na-Tourcriterium. Op die manier biedt Herentals Fietst & Feest hem de kans om in schoonheid afscheid te nemen.

Na vorig seizoen stopte Jan Bakelants op 36-jarige leeftijd met profwielrennen. Maar Herentals Fietst & Feest vond dat dat afscheid te onopgemerkt voorbij is gegaan. Tenslotte was Jan Bakelants jarenlang een van de uithangborden van het wielrennen in Herentals en omstreken.

Zo boekte hij exact 10 jaar geleden zijn meest memorabele ritzege in de Tour de France, die hem bovendien de gele trui opleverde. Maar nog veel belangrijker: dat jaar won hij ook het Herentalse na-Tourcriterium...

Daarom heeft HFF voor hem een dagvergunning ‘eliterenner zonder contract’ aangevraagd zodat Jan Bakelants volgende donderdag zijn laatste wedstrijd met de nodige aandacht en honneurs kan rijden.

Maar er is nog meer: voor de wedstrijd zal hij worden gehuldigd in de vip-tent en een ereronde krijgen.   En na het criterium zal hem hulde gebracht worden op het grote podium.

Kortom: een verdiend afscheid door de grote (stads)poort! 

Foto's Johan Temmerman : Jan Bakelants op HFF 2017 / NNieuws.

Jan Bakelants op HFF 2017

Jan Bakelants op HFF 2017

Jan Bakelants op HFF 2017

Jan Bakelants op HFF 2017

Jan Bakelants HFF 2017

Deel dit artikel