De eigenaars van het handelspand in Bovenrij 62 ontvangen als eersten een subsidie voor handelskernvernieuwing. Ze willen de subsidie gebruiken voor het renoveren van de gevel en het bewoonbaar maken van de ruimte boven het handelspand. De stad betaalt 60 procent van de factuur, met een maximum van 20.000 euro.

'Deze eerste subsidie kadert in de samenwerking tussen het Agentschap Innoveren & Ondernemen en de stad Herentals', zegt Jan Michielsen, schepen voor lokale economie (CD&V).

Jan Michielsen : 'Samen 150.000 euro voor opwaarderen van het kernwinkelgebied'

'Samen investeren zij 150.000 euro in het opwaarderen van het kernwinkelgebied. Eigenaars van leegstaande panden en ondernemers die willen investeren in het kernwinkelgebied kunnen nog tot eind 2019 een premie voor handelskernversterking aanvragen.

Deze kan gebruikt worden voor de renovatie van gevels en etalages van leegstaande panden en voor maatregelen die wonen boven winkels mogelijk maken. Het kernwinkelgebied bestaat uit de Grote Markt, het Hofkwartier, de Zandstraat en de Bovenrij tot aan de Bovenpoort.

Onze expert lokale economie, Jessica Vander Stuyft, staat klaar om u te begeleiden bij de indiening van uw dossier. Een afspraak maken kan via info@herentals.be of op het telefoonnummer 014-28 50 50', besluit Jan Michielsen.