U bent hier

Jeugdverenigingen kunnen vanaf 1 april goedkope bus naar bivak reserveren

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
29.03.2019 - 16.51u
Door: Mark Jaspers

Vlaamse jeugdverenigingen kunnen vanaf 1 april een goedkope bus naar hun kampplaats reserveren. Een rit kost slechts 1,30 euro per reiziger, de rest wordt bijgepast door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz.

Met de maatregel stimuleert de Vlaamse overheid jongeren om te kiezen voor het openbaar vervoer. Alle info op http://www.delijn.be/opkamp.

Tot 50 kilometer

Voor de verplaatsing naar hun zomerse bivakplaats kunnen Vlaamse jeugdverenigingen voor weinig geld gebruikmaken van De Lijn. Waar zo'n rit vroeger minstens 200 euro kostte, is dat nu 1,30 euro per reiziger. Het aanbod mikt op groepen van minstens 30 personen. De versterkingsritten rijden van 29 juni tot en met 1 september bovenop de normale dienstverlening.

"Eenvoudige en goedkope verplaatsing voor reizigers van morgen"

"We willen jongeren verleiden met een aanbod op maat", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Toerisme Ben Weyts. "Samen met collega Sven Gatz maak ik middelen vrij om de rest van de kostprijs bij te passen. Zo lokken we meer mensen naar het openbaar vervoer. Ik hoop dat de scoutsjongens en chiromeisjes van vandaag de frequente busreizigers van morgen zijn."

"Met het Masterplan Bivakplaatsen willen we jeugdverenigingen zo goed mogelijk ondersteunen bij de organisatie van een kamp", zegt Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz. "Daar hoort ook een eenvoudige en goedkope verplaatsing bij."

Al 668 ritten

Het aanbod is interessant voor bijvoorbeeld jeugdverenigingen die van het treinstation naar hun kampplek willen reizen. De bus rijdt maximaal 50 kilometer tot aan de halte vlakbij de kampplaats. Reserveringen moeten minstens een maand voordien toekomen, zodat De Lijn zich kan organiseren. De voorbije twee zomers reserveerden de jeugdverenigingen al 668 ritten.

Tijdelijke halte aan 3 grote kampplaatsen in Limburg en West-Vlaanderen

Drie grote kampplaatsen die niet in de buurt van een vaste halte liggen, krijgen in de grote vakantie een tijdelijke halte: De Pannenhoeve in Alveringem, De Winner in Overpelt en Woutershof in Kinrooi. De kampplaatsen werden gekozen in samenspraak met Centrum voor Jeugdtoerisme vzw, de schakel tussen jeugdgroepen en de overheid.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto