U bent hier

Jolien en Peter nemen de Wingerd over : streekproducten centraal

Vorselaar
22.05.2018 - 02.28u
Door: Herman Gezelle

Jolien Laenen en haar vriend Pieter Coomans hebben horecazaak De Wingerd aan Vispluk overgenomen van de moeder van Jolien. Die gelegenheid grepen ze aan om het restaurantgedeelte te vernieuwen en het niveau op te tillen naar een gastronomische keuken. Het brasseriegedeelte blijft verder bestaan, zo ook het zomers terras met 130 stoelen.

"Meteen na Valentijn ging het restaurant dicht. We braken alles af en begonnen van nul af opnieuw te bouwen", vertelt Jolien Laenen. "We namen een interieurspecialist onder de arm, integreerden een vroeger privé-gedeelte en kozen voor een inrichting met allemaal Belgische materialen."

Regionale producten
Het waren de ouders van Jolien die in het pand aan de Vispluk in Vorselaar in 2003 een ijsjeszaak begonnen. Een jaar later werd die uitgebreid met een restaurant. Jolien is al een aantal jaren in de zaak actief maar werd nu ook eigenaar. Samen met haar partner Pieter, die sinds anderhalf jaar in de keuken werkte, geven ze de zaak een nieuw elan.

"Pieter ging een jaar lang de opleiding chef-kok volgen in Ter Duinen in Koksijde, waar ook ik mijn opleiding kreeg", vertelt de vrouw des huizes. "Hij is gaandeweg de keuken gaan verfijnen en nu kiezen we wat het restaurant betreft, resoluut voor gastronomische gerechten."

De chef werkt met regionale producten zoals saffraan uit Morkhoven, asperges uit Noorderwijk en geitenkaas uit Lichtaart. Die vult hij aan met andere verse producten, wat maakt dat zijn keuken heel seizoensgebonden is. Wanneer het werk het toelaat, komt hij in de zaal zijn gerechten zelf voorstellen.

Het vernieuwde restaurant werd vanavond officieel geopend in aanwezigheid van een pak genodigden. Fietsers en andere recreanten blijven welkom in de brasserie en op het terras. (pb-jl) Foto Paul Huysmans /MIK.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto