Juul Verachtert uit de Kapittelbossen Herentals behaalde recent de 5e Dan Shihan Ju Jutsu Makoto Ryu.  Een unieke prestatie die je pas na een erg zwaar examen en jarenlange trainingen in deze moderne Japanse martiale krijgskunst kunt realiseren. Zaterdagavond vond in de Dojo De Vroente in Genk de plechtige ceremonie plaats.  Burgemeester Wim Dries van Genk kwam de laureaat de officiële oorkonde overhandigen.

Een terecht fiere 5e Dan Shihan Juul Verachtert : 'Dit doet me intens deugd maar ik heb er jarenlang voor gewerkt samen met m'n toffe collega's van onze club in Bloso Herentals.  Er zijn in Vlaanderen 4 afdelingen : in Herentals, Genk, Hasselt en Evergem. M'n sensei (leraar) is Wim Van Dooren die een eigen privaatschool in Genk heeft.

Makoto Ryu is een verfijning en samenvatting van verschillende stijlen zoals: Jujutsu in het algemeen, Daito Ruy, Aikido, Hakko Ryu en nog andere. Ze is tevens vervolledigd met eigen discipline en logica. Het onderricht in de Makoto Ryu is vooral bedoeld voor de verfijnde mens, die een afschuw heeft van geweld en ruwe technieken.

Deze mens geeft de voorkeur aan een maximale efficiëntie met een minimale spierkracht om de aanvaller te bedwingen. Hiervoor baseren wij ons in de Makoto Ryu op 4 basisprincipes nl. stand, houding, balans en techniek. Tevens viseren we de vitale plekken van het menselijk lichaam volgens geselecteerde tsubu punten uit de Japanse Shaitsu.

We trainen in Bloso Herentals.  Wie eens een proefles wil beleven, kan vrijblijvend contact opnemen met ons langs julius.verachtert@telenet.be , kijk ook op Ju Jutsu Makoto .  Iedereen is welkom op onze introductietrainingen.'  

Op de groepsfoto : Willy Boeckx, Veerle Verachtert, Steven Wijnants, Juul Verachtert, Leo Goris, Katrien Apers, Birger Schröter, Wim Van Dooren, Luc Claes en Alain Fabry.

Foto's Guy Verellen @ Genk / Nnieuws.