Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kato Van Dijck beste Junior Champagne Sommelier

Champagne

Kato Van Dijck, die studeerde aan de hotelschool Ter Duinen, behaalde de titel van Junior Champagne Sommelier. Robbe Dierickx van Ter Groene Poorte kon de tweede plek verzilveren.

Op de beurs Horeca Expo in Gent streden 12 studenten voor de felbegeerde titel. Elke kandidaat van de acht deelnemende scholen, werd beoordeeld op theorie, maar ook op haar of zijn creatief denken als het op leuke, onverwachte pairings aankomt. Ook de storytelling en het enthousiasme, kortom de stiel en stijl als topsommelier in spe, werd door de professionele jury grondig beoordeeld.

Het jonge talent van het 6e en 7e jaar streed om de titel van beste Junior Champagne Sommelier. Fred Martin, Hannes Desmedt, Kristel Balcaen, Peter Doomen en Grégoire Van den Ostende kozen uiteindelijk Kato Van Dijck uit Mechelen als ultieme winnaar. 

Kato leerde de kneepjes van het vak in Hotelschool Ter Duinen. Bovendien liep ze vorig jaar stage bij de Beste Sommelier van 2013, Yannick De Handschutter.

Motivatie om deel te nemen aan de wedstrijd? 

"Ik denk ook dat er veel meer is dan Champagne bij het aperitief in de gastronomie. Ik denk zelf dat het zeer haalbaar zou moeten zijn om bij ieder gerecht een Champagne te plaatsen wat ik jammer genoeg nog te weinig zie gebeuren".

Ze verraste de juryleden bij haar mondelinge proef door een Champagne Clash te presenteren. Hierbij pairde ze een stukje hertenkalf met aardappelmousseline met een glaasje Champagne.'  Guy Verellen / NNieuws.

Champagne

Deel dit artikel