U bent hier

Keizer Rik te gast in wielermuseum bij Suske Verhaegen

Grobbendonk | Neteland
26.11.2019 - 22.59u
Door: Herman Gezelle

Het was gisterennamiddag een blij weerzien van een pak Kempense wielerlegendes in het Wielermuseum van Suske Verhaegen in Grobbendonk.   Keizer Rik Van Looy genoot met volle teugen.  Tussen de unieke wielermemorabilia werden herinneringen opgehaald aan koersen die meer dan een halve eeuw geleden werden gewonnen,  en soms ook wel eens verloren.

Suske prees Rik : 'Dankzij hem heb ik Eddy Merckx een keer kunnen kloppen. Hij heeft me ook een paar keer aan een top contract geholpen.  Eeuwige dankbaarheid.'

Borstbeeld voor Rik Van Looy in Grobbendonk

Ondertussen raakte bekend dat Keizer Rik Van Looy in 2020 een borstbeeld krijgt in het centrum van Grobbendonk, z'n geboortedorp.  Het monument zal LED-verlicht zijn en een naamplaatje dragen.

Standbeeld Rik Van Looy in Herentals krijgt LED-verlichting en naamplaat

De Herentalse burgemeester Mien Van Olmen liet weten dat het standbeeld van Rik op de Grote Markt, aan KBC-Den Druyts, op zeer korte termijn, zeker voor Kerstmis, eindelijk LED-verlichting krijgt en een naamplaat met het palmares van de Keizer.  

Dit gaat de huidige nachtelijke donkerte in die buurt helemaal doen verdwijnen.  En komt het standbeeld ook bij avond tot z'n recht.  Zoals het hoort in een monumentenstad.

Op de foto vlnr. : Frans Mintjens, Dr. Walter Jacobs, Rik Van Looy, Prof. Raf Suy, en Jules Mintjens - rechtstaand Suske Verhaegen.

Foto's Nnieuws / M. De Sutter.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto