Op maandag 27 juli vindt de Keizerskoers in Noorderwijk-Morkhoven plaats, een wielerwedstrijd voor elites en beloften, een organisatie van vzw GP Rik Van Looy.  Er komen 185 renners aan de start.

Bekende namen uit het Continentale en WorldTour circuit komen naar Noorderwijk : Corné van Kessel (Circus Wanty Gobert), Dimitri Claeys (Cofidis Solutions Credits) en Enzo Wouters en Michael Van Staeyen De wedstrijd start om 18 uur en eindigt rond 21 uur.

Rik Van Looy komt niet

De Keizer van Herentals zelf, Rik Van Looy, is er niet bij zijn. "Hij is al iets ouder en neemt door de stijgende coronacijfers geen risico om naar de wedstrijd te komen kijken', klinkt het.

Maandag nog overleg : hoe veilig?

'De GP-organisatie zat samen met burgemeester Mien van Olmen om de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten verlopen', zegt Pieter Van Genechten.  'Het publiek mag niet verzamelen aan de aankomst maar daarover volgt pas morgen uitsluitsel. 

Overal zijn mondmaskers verplicht.

De organisatie vraagt iedereen sowieso om afstand te houden en een mondmasker te dragen, ook waar dat niet verplicht is.'

Het parcours loopt van het Statieplein via de Molenstraat, Wiekevorstseweg, Berteneinde, Broekhoven, Goorstraat, Goorven, Rooiveld, Strateneinde, Ter Voort, Voortkapelseweg, Hoogton, Witbos en de Morkhovenseweg.

Heb je maandag tijdens de koers wat last van een droge keel of een hongerklopje, dan kan je langs beide kanten van de aankomstzone terecht op een zomerterras.

Net voor de finish kan je je laten soigneren bij De New Jeffrey's en Broodjescarrousel. Net na de finish, aan de overzijde, zorgt Les Amis Du Tour De France vzw/asbl voor de catering.

Voldoende plaats voor een Covid-vrij terrasje.

BNS technics - Elmos & ElmosExpert - Bleckmann Logistics - Domo Elektro - Gregoor Trucks - Heylen Vastgoed - Versani NV - Centerbeton - De Voeght Consulting - Full Vision - Studio OptiCom International NV - @Volkswagen-Audi garage Hermans - DECA Packaging Group N.V. - Golfclub Witbos - Drankenhandel Verreydt - Group Delrue - Olen Shopping Millefleur  - Vandijck Transport - H-Estate.

De koers is een organisatie van vzw GP Rik Van Looy.