U bent hier

Kunst van Japans zwaardvechten Katana Do voor iedereen, nu ook in onze regio

Herentals | Internationaal | Neteland | Vlaanderen
26.11.2017 - 19.41u
Door: Herman Gezelle

Vanaf Nieuwjaar begint Makoto Jutsu Do, de succesvolle Herentalse sportclub voor Japanse krijgskunst Ju Jutsu, met een totaal nieuw soort training. Het  zwaard of katana in het Japans. Uniek in onze regio.

'Makoto Jutsu Do wil de training met het zwaard of katana (JP)  openstellen voor iedereen, vanaf 16 jaar, zonder verplichting om enige andere krijgskunst te beoefenen', zegt voorzitter Shihan Juul Verachtert uit Kapittelbossen Herentals.

'Onze school gaat verder dan het aanleren van zelfverdedigingstechnieken alleen. De ervaring leert dat onze leden vaak zelfverzekerder worden en toch met twee voeten op de grond blijven staan.

Op 14 en 15 januari organiseren we een Opendeurweekend om iedereen te laten kennis maken met deze trainingen. Van 13 tot 16 uur kan je kennis maken, kijken en/of meedoen.

Katana Do voor iedereen!

Wat?  Vanaf januari 2018 start Makoto Jutsu Do met de stijlgroep Makoto Katana Do: de kunst van het Japanse zwaardvechten (zwaard = Katana).

Voor wie?   Voor iedereen vanaf 16 jaar. Ervaring met andere gevechtssporten is niet noodzakelijk.

Wanneer?  Vanaf januari 2018 op maandag van 19:00 tot 20:00. Verdere inlichtingen en inschrijvingen op  www.makotojutsudo.com

Opendeurweekend op 13 en 14 januari 2018 telkens van 13:00 tot 16:00u in Sport Vlaanderen. Je kan er terecht voor meer uitleg en korte demonstraties. Ook kan je een gratis proefles bijwonen.  Hiervoor dien je enkel gemakkelijke sportkleding te dragen. Iedereen is van harte welkom.

Makoto Jutsu Do

'De Makoto Jutsu Do is een nieuwe Jujutsu-stijl, ontwikkeld vanuit de Hakko Ryu en Makoto Ryu' zegt Shihan Juul Verachtert.  'De stijl is aangepast aan onze hedendaagse levensstijl zonder echt de Japanse roots uit het oog te verliezen. In Japan was de weg van de krijger een manier van leven, een spirituele kunst. Met onze stijl willen we dezelfde weg inslaan, maar op een moderne wijze.

Onze school staat voor een helder trainingsconcept en zeer goed ontwikkelde leerplannen. Iedereen die van goede wil is, wordt ingewijd in de geheimen van de Budo.

Het spreekt voor zich dat je deze kunst niet van vandaag op morgen kan beheersen.  De weg van Makoto Jutsu Do kan dan ook al van jongs af aan beginnen. Sensei Steven Wijnants maakt onze junioren met vaste, maar ook speelse hand wegwijs in de wereld van de Budo.

Onze school gaat verder dan het aanleren van zelfverdedigingstechnieken alleen. De ervaring leert dat onze leden vaak zelfverzekerder worden en toch met twee voeten op de grond blijven staan.

Makoto Jutsu Do is de weg van de eerlijke en oprechte technieken. Ben je benieuwd naar wat dit inhoudt, kom dan zeker eens langs voor een proefles.

Trainingslocatie : Makoto Jutsu Do, Sport Vlaanderen Herentals, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals

Trainingstijden

Tot Nieuwjaar: Budo (= Jujutsu; 14-77 jaar) Maandag van 19:30 tot 21:30 uur en zaterdag van 09:00 tot 10:30 uur.  Wakamono (=Jeugd; 7-14 jaar) Zaterdag van 10:30 tot 11:45 uur.

Na Nieuwjaar: Katana Do (=Zwaard; 16-77 jaar) Maandag van 19:00 tot 20:00 uur. Budo (= Jujutsu; 14-77 jaar) Maandag van 20:00 tot 21:30 uur en zaterdag van 09:00 tot 10:30 uur.  Wakamono (=Jeugd; 7-14 jaar) Zaterdag van 10:30 tot 11:45 uur.

Contact www.makotojutsudo.com - contactpersoon: Juul Verachtert - juul.verachtert@makotojutsudo.com - tel.: +32 (0)474 03 61 50 - aangesloten FROS sportfederatie.  Heb je interesse? Neem contact op en geniet van 3 gratis proeflessen - Aanvraag mogelijk via de website.

Makoto Bu Do

De Makoto Bu Do stijl is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee een aanvaller in een paar seconden kan gecontroleerd of uitgeschakeld worden. Je leert niet alleen jezelf verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar ook allerlei tegenaanvallen uitvoeren zoals stoot- en stamptechnieken, klemmen, drukpunten en wurgingen.

Makoto Waka Mono

Voor de jongsten onder ons (7-14 jaar) heeft onze club een speciaal programma voorzien, aangepast aan de capaciteiten en leefwereld van onze Waka Mono's (jonge mensen). Het leer- en experimenteeraspect is hierin veel belangrijker dan het behalen van resultaten.

Makoto Katana Do

Makoto Katana Do of "de weg van het zwaard" omvat de zwaardtechnieken van de oude Samoerai. Het is de basis, de bron als het ware, van alle Jujutsu-stijlen. Het mooie aan deze discipline is dat deze door iedereen, jong of oud, al dan niet Jujutsuka, kan beoefend worden. Deze stijlgroepstaat dan ook open voor al wie interesse heeft en ouder is dan 16 jaar.

Makoto Ji Ei

'We geven op regelmatige basis cursussen aan verschillende doelgroepen: senioren, vrouwen, scholen, sportkampen, bedrijven, enz... Aangezien het om een beperkt aantal lessen gaat, ligt de aandacht op het zelfverdedigingsaspect en niet op de Ju Jutsu als stijl.

Shihan Juul Verachtert

Toen Juul in 1991 bij onze club met Ju Jutsu begon, kon hij niet voorspellen dat hij ondertussen al 10 jaar trainer en 5 jaar Shihan zou zijn. Het beoefenen van Ju Jutsu blijft nog steeds zijn passie. Het is immers zijn droom om van elke leerling een echte Jujutsuka te maken. Iedereen met een goede inborst is dan ook van harte welkom bij Makoto Jutsu Do.

Steven Wijnants

In 1996 startte hij als 12-jarig jongetje met Ju Jutsu in onze club. Na bijna 20 jaar doorgedreven training behaalde hij zijn zwarte gordel (Shodan) in de Makoto Ryu. Sindsdien houdt hij onze jeugd in het gareel en tovert hij hen om tot echte Jujutsuka's.' Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto