De jeugdwerking van voetbalclub KVC Westerlo (KVCW) is één van de grootste in Vlaanderen en staat ook al jaren in de top 10 van België. Hoewel de jeugdploegen van KVCW erg goed scoren op sportief vlak, merken de trainers van de jeugdploegen wel op dat hun spelers vaak ongezond eten.

Foodmaker (Oevel) brengt daar vanaf nu verandering in. Ook aan gezond bewegen van de spelers, en zo nodig revalideren, wordt gedacht door een samenwerking met Woodsclub.

'Bij KVCW zijn we ons al jaren bewust van het feit dat voeding een aanzienlijke impact heeft op de sportprestaties en levensstijl van onze spelers', zegt Günther Peeters,
commercieel manager KVC Westerlo.

'KVC Westerlo plaatst gezonde voeding en beweging nog meer centraal in haar (jeugd)werking door nieuwe samenwerking met Foodmaker en Woodsclub voor komend seizoen. Om die reden heeft KVCW dan ook besloten om hierop nog meer in te zetten en de voeding van onze voetballers grondig aan te pakken volgend seizoen.

Hiervoor doen we een beroep op Foodmaker, reeds officiële partner sinds 2014. Samen gaan Foodmaker uit Oevel en KVCW op zoek naar de beste manier om gezonde maaltijden optimaal te integreren in de wedstrijden en trainingen.

Dankzij Foodmaker kunnen de jeugdvoetballers van KVC Westerlo vanaf het seizoen 2018-2019 genieten van lekkere, verse én gezonde voeding. Hiermee volgen de jeugdspelers het voorbeeld van de 'profs' van het A-Elftal van KVCW, die sinds 2014 al gezonde maaltijden van Foodmaker eten na uitwedstrijden.

Ook spelers van andere voetbalploegen als RSC Anderlecht, Lommel United en BX Brussels maar ook basketbalploeg Hubo Limburg United, Kim Clijsters Academy én verschillende wielerploegen en motorcrossteams genieten al van Foodmakers gezonde voeding onder begeleiding van sportdiëtiste Stephanie Scheyrlinck.

Het is de bedoeling om de samenwerking tussen Foodmaker en KVCW verder uit te breiden naar de jeugdwerking van de club. Het is immers algemeen geweten dat jonge voetballers vaak erg ongezond eten.

Het fastfood aanbod in de kantines en de belegde broodjes die ouders meegeven, zorgen ervoor dat jonge spelers vaak gewend raken aan eten dat weinig of geen voedingswaarde bevat.

Foodmaker wil het voor KVC Westerlo en de ouders van de jeugdspelers makkelijker maken om gezonde alternatieven aan te bieden. Zo kunnen de jonge voetballers zelf ervaren dat gezonde voeding ook lekker is én bovendien een positief effect heeft op hun sportieve prestaties.

Omdat naast gezonde voeding ook gezond en correct bewegen belangrijk is in de professionele ontwikkeling van jeugdspelers is KVCW ook een samenwerking aangegaan met woodsTM uit Westerlo. woodsTM is een fitness die niet is zoals alle andere. Bij woodsTM is men er van overtuigd dat iedereen kan veranderen en dat een sterker lichaam leidt tot een sterkere geest. woodsTM koppelt beweging aan voeding en aan gezondheid en zo is de ondersteuning voor onze spelers in de jeugdwerking van KVCW compleet.

Om dit doel te bereiken creëert woodsTM een optimale omgeving die alle zintuigen stimuleert. In de sector en pers wordt deze fitness omschreven als 'trendsettend'. De expertise en benadering wordt in het partnership met KVC Westerlo beschikbaar gemaakt voor de club, haar spelers en community.

Bij woodsTM in Westerlo vind je bovendien ook al de gezonde voeding van Foodmaker in een lekkere salad farm en er wordt gewerkt met de laatste nieuwe fitness toestellen van Technogym.

woodsTM en Technogym gaan verder nog bekijken hoe ze het A-elftal kunnen ondersteunen in hun dagelijkse trainingsactiviteiten en via de internationale actie "Let's Move for a Better World" van Technogym wil woodsTM ook het G voetbal op KVC Westerlo steunen,' besluit Günther Peeters.