Laurence De Smet (24) van Hof van Cleve in Kruisem wint als eerste vrouw de wedstrijd 'Eerste kok van België'
Laurence De Smet, souschef van tweesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem, is de ‘Eerste Kok van België 2025’. De kookwedstrijd bestaat al 72 jaar, voor het eerst wint een vrouw de prestigieuze prijs.
De Smet is 24, ze won van 4 andere kandidaten, onder wie de souschef van driesterrenrestaurant Boury in Roeselare.
Op de Horeca Expo in Gent, een grote horecabeurs, moesten de finalisten 3 gerechten bereiden. Te beginnen met een voorgerecht met pijlinktvisjes, algenflan en een kreeftenvinaigrette, gevolgd door Belgische varkensrug met gevulde kool. Als dessert werd crêpe soufflée met citrusvruchten geserveerd.
De jury die bestond uit sterrenchefs Viki Geunes van 'Zilte' in Antwerpen en David Martin van 'La Paix' in Anderlecht konden het gerecht van de jonge souschef van het Hof van Cleve het beste smaken. (VRTNWS)