Op de Herentalse gemeenteraad werden dinsdagavond verschillende punten behandeld waarbij ondernemers financieel een duwtje in de rug kregen. Ze hebben het door de coronacrisis moeilijk. Zo krijgen horeca-uitbaters een vrijstelling van de terrasbelasting en hoeven ook kermisexploitanten geen staangeld te betalen aan de stad.

De meerderheid N-VA en CD&V wilden een prijsverhoging doorvoeren in WZC St.-Anna, zowel bij de assistentiewoningen als in het woonzorgcentrum zelf. En dat vanaf januari 2021. 

Oppositieraadslid Liese Bergen (Sp.a) : 'Niet alleen ondernemers zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. CD&V-nationaal “vergat” onze rusthuisbewoners bij de eerste lockdown en CD&V-lokaal deed dat nu opnieuw.

Onze senioren zijn zwaar getroffen. Ze mogen amper bezoek ontvangen, activiteiten zijn zeer beperkt en ondanks de zware inspanningen die het zorgpersoneel levert, krijgen onze senioren minder service dan in een “gewone” periode. Hen dan als nieuwjaarscadeautje een prijsverhoging voorschotelen, vond ik onmenselijk, onheus en absoluut ongewenst.

Om iets voor 00.30u vannacht werd na m'n vraag een korting van een half jaar goedgekeurd voor de rusthuisbewoners van St.-Anna én assistentiewoningen. Blij dat de meerderheid de geest van mijn voorstel toepast en haar snode plannen, zoals voorzien in het dossier,  niet uitvoert,' besluit raadslid Bergen.   Foto St.-Anna/ & archief Nnieuws.