Tijdens de Algemene Vergadering van vanmorgen kozen de leden van sp.a Herentals een nieuwe voorzitter voor de plaatselijke afdeling. Willy De Wachter draagt de fakkel over aan Liese Bergen.

Geen onbekende
Liese is 12 jaar actief in de Herentalse politiek: eerst als gemeenteraadslid en voorzitter van cc 't Schaliken, daarna als fractieleider en ten slotte als schepen van sport, financiën, personeel en gezondheid. Ze geeft meer dan 16 jaar les in haar oude middelbare school Atheneum De Vesten aan de Augustijnenlaan en is actief bij verschillende verenigingen.

Speerpunten

BASIS EN BREDE KIJK
"Van Willy De Wachter erf ik een goed draaiende partijwerking en een fantastisch team. Hen leiden is een taak waar ik naar uitkijk", aldus Bergen.

"Maar ik wil verder en breder kijken. Een socialist moet zich niet wegstoppen in duffe vergaderzaaltjes: socialisme dat betekent voor mij het voortdurend raadplegen van de basis en aanwezig zijn in alle wijken en uithoeken van onze stad, niet alleen op plechtige recepties en fotomomenten."

MONDIGHEID
"Het begeleiden van jonge mensen tot mondige burgers heeft mij altijd geboeid. Nu zal ik als voorzitter vanuit de partij hetzelfde doen met al het politieke talent dat we in onze rangen hebben."

SAMEN
"Mijn codewoord is samenwerken. Ik zal proberen om verschillende mensen te raadplegen en te verenigen. Socialisme betekent voor mij dat je bereid bent om naar iedereen in onze samenleving te luisteren en hen kansen te bieden."

En de oppositie?
Ik ben niet het type dat stilletjes in een hoekje gaat zitten kniezen. Meer dan ooit zal ik samen met ons team alle dossiers behartigen in de gemeenteraad en tussenkomen in het debat waar dat nodig is.

Niet op een aanvallende manier, maar wel kritisch en constructief. De Herentalsenaren hebben de voorbije 12 jaar op mij kunnen rekenen en mogen dat in de toekomst ook doen", besluit Liese Bergen. (pp)