Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ludo Torfs : 'Veldhoven eist dringend maatregelen tegen sluipverkeer, niet akkoord met 'show' van N-VA-schepen'

Veldhoven actiecomité

Buurtbewoners van Veldhoven hielden zaterdag een uitgebreide protestactie tijdens een zogenaamd 'ontmoetingsmoment' vol propagenda van en voor N-VA Herentals in de wijk.

'Arrogantie : N-VA stuurt buurtbewoners weg van hun propaganda-tent'

Op het pleintje aan de hoek van Krakelaarsveld-Veldhoven werden de talrijke  buurtbewoners (!) echter weggestuurd en verzocht op afstand te gaan staan van de propagandatent en het eetkraampje van de NVA die op dezelfde plaats een pannenkoekenbak organiseerde voor hun leden. 

'Je moet maar durven, wat een arrogantie en pretentie van die partij!', klinkt het in Krakelaarsveld-Veldhoven. 'Een pure schande en dat in onze eigen wijk!'

'Bij de actiegroep 'Veilig Veldhoven', die daags tevoren een oproep had gedaan om nogmaals samen te komen om de onveilige verkeerssituatie in hun straat aan te kaarten bij de bevoegde schepenen (N-VA) van mobiliteit  en ruimtelijke ordening van het stadsbestuur van Herentals, zal dit de komende jaren en vooral in oktober 2024 bij de gemeenteraadsverkiezingen nog blijven nazinderen', klinkt het.

Na heel wat aandringen kwam uiteindelijk 1e schepen van Herentals Pascal Van Nueten, toch nog de massa bekommernissen van de 30-tal bewoners  aanhoren rond het aanhoudend sluipverkeer in Veldhoven en de overlast die hiermee dagelijks gepaard gaat.

'Een oplossing om ervoor te zorgen dat het toenemende werkverkeer van en naar de industriezone Wolfstee-Klein Gent en de op- en afrit van de E313 autosnelweg omdat enkel via de Toekomst- en Atealaan te ontsluiten, is niet direct mogelijk is als gevolg van de krappe financiële situatie waarin de stad Herentals zich momenteel bevindt', haalt de N-VA schepen als vergezocht argument aan. 

'Aanpassing verkeersoverlast in Veldhoven kleine investering'

'Een aangepast verkeersreglement met een kleine investering aan nieuwe verkeersborden en enkele trajectcamera's is de kost niet', weerlegt de het comité 'Veilig Veldhoven', volgens hen de showargumentatie van de schepen.

Hiermee leek - na 4 jaar aandringen - het dringende verzoek van de bewoners van Veldhoven om op korte termijn iets te ondernemen om de huidige gevaarlijke verkeerssituatie voor de fietsers en voetgangers tijdens de spitsuren en de overlast als gevolg van het toenemend sluipverkeer in hun straat te voorkomen, voor de 1e schepen Van Nueten simpel afgedaan.

'Typisch N-VA, bij non-beleid en flagrante eigen fouten heeft de andere het altijd gedaan.  Zie maar naar stad Antwerpen en z'n burgemeester De Wever. Grappig : ineens blijkt de stad Herentals naar het faillissement te gaan', onderstreept 'Veilig Veldhoven'

De actiegroep 'Veilig Veldhoven' gesteund door de vele omwonenden van de ganse woonwijk zijn met het standpunt van de 1e schepen dus niet akkoord.

Daarom zal het buurtcomité in de komende weken verdere initiatieven ondernemen om bij het hele stadsbestuur van Herentals te proberen een doorbraak in dit al 4 jaar aanslepend dossier te forceren', besluit Ludo Torfs namens actiegroep 'Veilig Veldhoven'.

'Dagelijks 4.000 auto’s door onze straat Veldhoven'

'We zijn al in 2008 (!) met onze actie gestart, in 2018 hebben we een nieuwe straat met afzonderlijke fietspaden en asverschuivingen gekregen. Maar het probleem van het vele sluipverkeer is niet opgelost', vervolgt Ludo Torfs.

'We krijgen nog dagelijks 4.000 auto’s door onze straat. Dat is bijna uitsluitend werkverkeer van en naar de industriezone of de snelweg. Wanneer er op de E313 snelweg een ongeval is gebeurd, zien we pieken tot 400 auto’s per uur.

We gaan echt weer geen jaren wachten, absoluut niet!'  Foto L.T./NNieuws

Veldhoven Herentals huidige verkeerssituatie

Veldhoven Herentals huidige verkeerssituatie

Veldhoven, Herentals, België

Veldhoven actiecomité

Deel dit artikel