Het gemeentebestuur van Olen en supportersclub de Baki's uit Olen ontvangen hun Tourheld Jan Bakelants maandagavond met een grootse huldigingsavond.  Ritoverwinning in de Tour en 2 dagen gele trui er bovenop, wedden dat Onze-Lieve-Vrouw Olen maandagavond een beetje geel kleurt?  Ook meneer pastoor en de burgemeester komen, er is een dj en vooral veel sfeermuziek.  Lotto-Belisol denkt er aan om Bakelants opnieuw een contract te geven.  De feestelijkheden starten al om 17u. De huldiging zelf om 19u.  Plaats: Duivenlokaal, Oevelseweg, Onze-Lieve-Vrouw Olen.

Trentin en Degenkolb rijden Herentals Fietst

“HF-affiche om in te kaderen!”

Met John Degenkolb en ritwinnaar Matteo Trentin heeft Herentals Fietst nog twee buitenlandse toprenners extra aan de start op donderdag 25 juli. Zij zijn na wereldkampioen Philippe Gilbert, Froome-luitenant Richie Porte, ritwinnaar André Greipel, ritwinnaar Simon Gerrans en de Vlaamse Tourrevelatie, ritwinnaar en Herentalsenaar Jan Bakelants de zesde en zevende topper op de affiche.

“Dit is nu al een affiche om in te kaderen”, zegt een trotse voorzitter Charles Van de Wouwer. “Straks moeten we nog gaan wringen voor de plekjes in de cabrio’s voor de ereronde. We hebben twee renners die in het geel reden. En de winnaars van vijf etappes, als je de ploegentijdrit van Gerrans meetelt. Porte en Degenkolb wonnen zelf geen etappe, maar waren sleutelfiguren voor de zeges van Froome en Kittel. Elke wielerliefhebber en kenner zal aangenaam verrast zijn met dit deelnemersveld. Er waren maar 14 renners die zich individueel naar de bloemen fietsten deze Tour. Daarvan staan er vier bij ons aan de start ”

Met Matteo Trentin heeft Herentals dan toch nog een Italiaan op de affiche. “Dat was stilaan een traditie”, weet ook Charles Van de Wouwer. “Maar de Italiaanse profwielrenners waren niet meteen top dit jaar. Twee etappes gingen naar Italiaanse renners, waarvan we er toch een naar Herentals weten te halen. Met Trentin halen we eigenlijk ook de Italiaanse wielerhoop voor de toekomst naar Herentals. Wie als tweedejaarsprof een rit kan winnen in de Tour heeft veel potentieel.”

John Degenkolb is een jaar langer prof. “En iemand die nu al een palmares heeft om u tegen te zeggen”, weet de organisator. “Hij was deze Tour een sleutelfactor in de vier zeges van Kittel. Dit jaar won Degenkolb ook een etappe in de Giro. En vorig jaar was hij met vijf etappezeges de grote veelvraat in de Vuelta. Vijf etappes in een grote ronde: dat kunnen er weinigen vertellen. We zijn trots dat we deze man aan de start krijgen.”

De eerder aangekondigde Greg Henderson heeft afgemeld. “Dat maakt dat we nog een paar nieuwe pistes onderzoeken”, zegt Charles Van de Wouwer. “Daarnaast wachten we nog op de handtekening van een paar goede Belgische renners. Dinsdagavond hopen wij ons peloton helemaal in orde te hebben. Al leert de ervaring dat er zelfs de dag van de koers zelf nog last minute wijzigingen kunnen volgen.”

Volg de organiatoren ook op www.herentalsfietst.be of op Facebook!

 VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST CRITERIUM HERENTALS :

 

Philip Gilbert                     BMC Racing Team

Jan Bakelants                    Radioshack - Leopard

André Greipel                   Lotto-Belisol

Simon Gerrans                 Orica Greenedge

Matteo Trentin                Omega Pharma-Quick Step

Ritchie Porte                    Sky Procycling

John Degenkolb              Argos Shimano

Michael Van Staeyen        Topsport Vlaanderen-Baloise

Bart Wellens                   Telenet Fidea

Klaas Lodewyck              BMC Racing Team

David Boucher                  FDJ

Frederik Veuchelen       Vacansoleil-DCM

Gert Dockx                   Lotto-Belisol

Frederique Robert         Lotto-Belisol

Tosh Van Der Sande      Lotto-Belisol

Sander Armee                 Topsport Vlaanderen-Baloise

Tom Meeusen                 Telenet Fidea

Kevin Peeters                   Crelan-Euphony

Rob Peeters                    Telenet Fidea

Floris Smijers                   Verandas Willems

Corne Van Kessel            Telenet Fidea

Kevin Cant                      Primator