Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Machine 'Marie' verwerkt voedselresten tot afvalwater in brasserie Flore in Geel: "Restaurantprimeur in Vlaanderen"

Flore Geel

In de bekende brasserie Flore op de Markt  in Geel wordt het keukenteam sinds kort versterkt door 'Marie', een speciale machine die voedselresten verwerkt tot afvalwater.

"Het systeem is vergelijkbaar met de werking van menselijke darmen, maar dan sneller", zegt uitbater Cedric Mertens. Het gebruik van de machine moet de afvalberg van het restaurant verkleinen.

 

In de keuken van brasserie Flore in Geel verwerkt een machine, die 'Marie' wordt genoemd, tegenwoordig de voedingsresten. "Alles wat een mens kan opeten, kan 'Marie' in theorie ook verteren. Wat 'Marie' niet kan verwerken, zijn schelpen of grote beenderen", vertelt verdeler van de machine Geert Proost. "Het is een restaurantprimeur in Vlaanderen."  (VRTNWS) (De Flore)

 

Markt 52, Geel, België

Flore Geel

Deel dit artikel