U bent hier

Malafide Nederlandse verkoper beddengoed opgepakt

Kasterlee | Kempen regio
19.10.2017 - 12.23u
Door: Herman Gezelle

De 95-jarige August Bogaerts uit Kasterlee werd dinsdag in zijn eigen woning bestolen door een malafide Nederlandse verkoper van beddengoed. Dankzij de alertheid van de alerte 90-er én de ANPR-camera's (nummerplaatherkenning) kon de verdachte snel opgepakt worden.

Dinsdagochtend kwam een onbekende 'Hollander' het huis van August Bogaerts in Houtum binnengestapt. Hij wou hoeslakens en beddengoed verkopen, maar dat heb had Gust niet nodig. Maar deze Hollander liet niet af. Hij nam 290 euro uit m'n geldbeugel.  Daarna vertrok hij met een Nederlandse wagen - Gust noteerde half de nummerplaat en belde meteen de politie.  Die zette het ANPR-cameranetwerk in gang. 

'Het voertuig werd woensdag rond 9.20u opgemerkt op het cameranetwerk van de politiezone Kempen Noord-Oost', verklaart een politiewoordvoerder. 'Meerdere politievoertuigen vatten post op de uitvalswegen rond Arendonk. Om 11.10u werd het voertuig onderschept in de buurt van het Glossocircuit Schotelven. De bestuurder is opgepakt. Het gaat om een 53-jarige man uit het Nederlandse Reusel.'

De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. De betichting luidt diefstal met geweld.  (pol-pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto