Japanse Matcha blijft de internationale gastronomie, horeca en theemarkten veroveren.  Het wereldwijd geprezen superfood uit Uji Kioto borrelde gisteravond over in de Herentalse Kapittelbossen.    Theemaster Staf Daems (bekend van de theeceremonies in de Japanse Tuin in Hasselt) en Keiko Sonobe (instructor van theeceremonie en Japanse keuken) streken in kimono in de Keizerstad neer om de Japanse culinaire hoogstandjes te demonstreren. 

Je weet, Japan hanteert de allerhoogste kwaliteitsnormen, zeker ook in de gastronomie en de gezondheidszorg.  In Japan wonen meer dan 90.000 mensen van boven de 100 jaar.  Groene thee staat trouwens centraal in de Japanse cultuur.

GVA-journalist en wereldreiziger pur sang Marc Helsen : 'Een belevenis'

De zeer gewaardeerde GVA-journalist en wereldreiziger pur sang Marc Helsen, en beroepsfotograaf Bert De Deken kwamen de Japanse thee-wetenswaardigheden opsnuiven en ontdekken.

Marc Helsen : 'Matcha is puur natuur. Wat een belevenis. Ik word zeker fan van deze Matcha.  Een trip door Japan staat op m'n bucketlist, met of zonder moto, dat zien we nog wel. Maar wel zeker langs de fantastische Kioto Uji-theeplantages.  En de lokale cultuur proeven.' 

Een stevige brok eeuwenoude Japanse theecultuur kan je hier in Vlaanderen beleven : Matcha Tea info  https://puurmatcha.be/ in eigen regio Herentals.

Lees het boeiend Matcha-verhaal vandaag vrijdag in Gazet van Antwerpen/Het Nieuwsblad.