U bent hier

Marianne Verhaert : 'Betere verbinding Mol-Hamont-Hasselt medio 2021'

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
02.10.2020 - 10.26u
Door: Herman Gezelle

Kempense treinreizigers blijven vaak gegijzeld met vertragingen. Maar daar komt volgend jaar verandering in. De trein Mol-Hamont-Hasselt zal niet langer gesplitst worden in Mol.

'Die aanpassing zorgt voor een snellere en meer betrouwbare verbinding voor de Kempen', zegt Marianne Verhaert, Kamerlid voor Open Vld en mobiliteits-specialist.

'De nieuwe regeling gaat in medio 2021. Dat kondigde de NMBS aan in het nieuwe vervoersplan.

De Kempense treinreiziger merkt het elke dag: de treinen vanuit de Kempen hebben de meeste vertraging van het hele land.

'Maar dat gaat verbeteren. Zo zal de IC Antwerpen-Mol-Hamont in de nabije toekomst niet meer gesplitst worden in Mol, wat betekent dat de verbinding sneller en betrouwbaarder wordt.'

Het laatste stuk van de elektrificatie tussen Mol en Hamont is aangepakt. Het einde van die werken is voor eind dit jaar.

'Door de elektrificatie komt er mogelijk ook een extra halte in het vizier. Nu is het eindstation van de verbinding Hamont, de NMBS onderzoekt of het de verbinding Antwerpen-Hamont kan doortrekken tot in Weert, net over de grens.

'De aansluiting op Weert zou een groot voordeel kunnen zijn voor de Kempense reiziger. Want van daaruit zijn stations zoals Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam zeer makkelijk te bereiken.

Momenteel is Nederland, waar de verbinding is opgenomen in het regeerakkoord, bezig met enkele studies.

Ik zal onze nieuwe minister voor mobiliteit dan ook vragen om hier volop aan mee te werken en deze verbinding te ondersteunen,' besluit Verhaert. (mv) Foto mv/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 18.02u reading time3min

3 Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto