U bent hier

Mario Vleugels : 'Agora Culinair geeft voorrang voor verplegers, Wingerd kookt gratis voor team AZ Herentals, Deca steunt'

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
18.03.2020 - 09.08u
Door: Lex Verellen

De horecagroep Agora Culinair opent zijn drie voedingswinkels langer en biedt voorrang aan artsen en verplegend personeel. "We willen die mensen op die manier ons respect tonen en hen helpen waar wij kunnen", zegt eigenaar Mario Vleugels.

"Bovendien leveren wij ook kosteloos producten aan een project van kok Jolien Laenen van De Wingerd die gratis gaat koken voor het ziekenhuispersoneel."

Dat de horeca in coronatijden forse klappen krijgt, beseft iedereen. Ook de groothandels delen in de brokken. De bestellingen vallen stil én de verse producten dreigen onbruikbaar te worden.

"Maar ik wil geen tijd verliezen aan gejammer", zegt zaakvoerder Mario Vleugels vastbesloten. "Ik weet ook persoonlijk dat gezondheid belangrijker is dan zakencijfers. Daarom wil ik liever een positieve bijdrage leveren."

Daarom wordt vanaf vandaag in de drie winkels aangeschoven volgens de nieuwe regels van de overheid. "Maar wie een badge toont van verpleegkundige of arts krijgt voorrang", zegt Mario Vleugels.

"Mensen die levens redden, moeten we allemaal steunen waar het kan. Dit is onze kleine bijdrage. Ik ben er zeker van dat de andere klanten daar graag aan meewerken en wat langer wachten."

'Jolien Laenen van De Wingerd gaat gratis koken voor de medewerkers van AZ Herentals'

'Agora Culinair worstelt ook met voorraden die de vervaldatum naderen. "Daarom schenken wij alle nodige voedsel aan Jolien Laenen van De Wingerd Vorselaar die gratis gaat koken voor de medewerkers van het ziekenhuis in Herentals", zegt Mario Vleugels.

"Daarnaast geven we ook gratis product weg in onze winkels aan bezoekers die voor een bepaalde som aankopen. Op die manier hopen we ook alle voedselverspilling tegen te gaan. Onze winkels zijn overigens altijd toegankelijk voor particulieren."

Later open

Agora Culinair heeft winkels in Herentals, Hamont-Achel en Sint-Truiden. Deze week zal de winkel in Herentals uitzonderlijk tijdens de week ook open blijven tot 19 uur om mensen die toch moeten werken ook een kans te geven om te komen.

Agora Culinair, Atealaan 12a, 2200 Herentals; Agora Culinair – Van Hout; Bosstraat 139, 3930 Hamont-Achel; Agora Culinair – Limbufreez, Fabriekstraat 38, 3800 Sint-Truiden; www.agoraculinair.be

'DECA draagt graag z'n steentje bij'

'Deca steunt met volle overtuiging het initiatief van Jolien en Pieter van restaurant De Wingerd Vorselaar', zegt ceo Patrik De Cat.  'Zij gaan de komende dagen koken voor de hulpverleners in onze regio. Gezonde maaltijden voor de artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen.

De verse salades, soepen en maaltijden zullen verpakt worden in DECA verpakkingen.
Want onze helden van het moment hebben verse krachtvoeding nodig.'

Foto's Nnieuws archief, en Jolien en Pieter Laenen / G. Verellen.
Meer nieuws

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto