U bent hier

Mechelse jongen (15) omgekomen na aanrijding door trein aan Lichtaartseweg tijdens scoutsweekend (2)

Herentals | Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen
30.12.2018 - 10.52u
Door: Herman Gezelle

In Herentals aan de Lichtaartseweg-Wijngaard is zaterdagavond rond 16.45u een 15-jarige jongen om het leven gekomen bij een treinongeval. De jongen was een verkenner van de scoutsgroep Thila Coloma uit Mechelen. Hij had het domein de Hoge Rielen in Lichtaart om een nog onbekende reden verlaten. Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen, bevestigt het tragische overlijden.

De verkenners van de scoutsgroep uit Mechelen waren op weekend in de buurt van Kasterlee. Eén verkenner, een 15-jarige jongen, verliet zaterdag in de vroege avond met de fiets om een nog onbekende reden het terrein. De leiding is beginnen zoeken van zodra ze op de hoogte was van de verdwijning en heeft de politie verwittigd.

Blijkbaar is de jongen die zaterdagavond betrokken geraakt bij een ongeval met een trein in de buurt van Wijngaard Herentals. Het slachtoffer werd overgebracht naar het UZA, waar hij later overleed.

Opvang jongeren

Woordvoerder Jan Van Reusel benadrukt dat Scouts en Gidsen Vlaanderen momenteel nog geen vermoedens over de oorzaak van het ongeval kan bevestigen. "Zowel de aanleiding voor het vertrek van de jongen op de kampplaats, als de omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, zijn nog absoluut onduidelijk.

Die informatie moet nog verzameld worden op basis van getuigenissen van betrokken leden en leiding en op basis van de bevindingen van de spoorwegpolitie en Infrabel. We kunnen niet vooruitlopen op de omstandigheden of de aanleiding voor dit spijtige gebeuren."

Van Reusel benadrukt dat de opvang van de jongeren primeert. "We zorgen voor een plek, weg van de camera's en de scoutslokalen, waar ze elkaar kunnen steunen. Ook bij scouts en gidsen is de verslagenheid enorm en het medeleven is immens. Als nationale leiding voelen wij ons hier natuurlijk zeer verslagen bij."  (Belga / Scouts en Gidsen Vlaanderen / eigen berichtgeving / foto VS / Nnieuws).

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en op zelfmoord1813.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto