Op vraag van de buurtbewoners werden van augustus tot december vorig jaar permanente fietstellers geplaatst aan de nieuwe brug over de Herenthoutseweg, een in elke rijrichting.

Het initiatief maakt deel uit van de overeenkomst uit 2019 tussen stad Herentals, De Vlaamse Waterweg en verschillende buurtbewoners om het oorspronkelijke ontwerpplan van de brug en de nabije omgeving te verbeteren voor fietsers en voetgangers.

Onder andere de fietspaden op de brug zijn breder uitgevoerd dan eerst was voorzien.

Gemiddeld 1.181 fietsers reden in die periode elke dag in de richting van het centrum. In die richting was vrijdag 3 september een piekdag met 2.578 fietsers. 7 % van hen reed wel in de verkeerde richting. Hier was het op weekdagen het drukst rond 8 uur 's morgens met tot 600 fietsers op een uur.

Gemiddeld 1.024 fietsers reden tussen augustus en december 2021 dagelijks in de richting van de Molekens. Een piekdag op dit fietspad was dinsdag 7 september met 2.414 fietsers.

2 % van de fietsers reed in de verkeerde richting.

Op woensdag lag het piekmoment tussen 12 en 13 uur met gemiddeld 300 fietsers op één uur.

Op andere weekdagen was het in de richting van de Molekens het drukst tussen 15 en 16 uur, met tot 500 fietsers op een uur.  Foto : de brug bij de opening - archief - Johan Temmerman/NNieuws // vid P. Smans - archief 10/6/2021/NNieuws.